10246 Detective’s Office

Kaip pamenate mūsų Lego mieste tarp savo kūrybos pastatų naudojame ir Modular Building tipo rinkinius. Jų kiekis mieste vis auga, tačiau asmeninėje kolekcijoje kol kas neturiu nei vieno panašaus rinkinio. Visi šie pastatai nukeliauja į klubo kolekciją. Ar man jie nepatinka? Tikrai ne, man jie išties faini, tačiau pagal mane šio tipo rinkiniai šiek tiek brangoki, tad pastoviai renkuosi kažką kitko. Be to visad maloniau surinkti kažkur matyto pastato repliką.

1

Žinoma replikai surinkti panaudotos medžiagos dažnai viršija Modular pastato įkainius, tačiau ir pojūčiai visiškai kitokie, bet apie juos užsiminsiu kiek vėliau. Laikas susipažinti su rinkinio pagrindine informacija: rinkinio numeris bei pavadinimas – 10246 / Detective’s Office, laidos metai – 2015, elementų skaičius – 2238, žmogelių kiekis – 6, bendras rinkinio svoris – 2624 g, dėžės išmatavimai – 580 x 375 x 100 mm, RMK – 149.99€. Nurodyta mažmeninė kaina taikoma vakarų Europoje. Labai tikėtina, kad Lietuvoje šis rinkinys kainavo brangiau. Dabar Europos antrinėje rinkoje šį Modular pastatą galima įsigyti už ~130 € + siuntimo išlaidos. Taip pat galite pastebėti, kad duomenų bazėje nurodytas elementų skaičius neatitinka nurodytam ant rinkinio dėžės. Čia yra tik vienas paaiškinimas – atsarginės detalės arba žmogelių elementai nėra skaičiuojami.

Vos užėjus į Lego parduotuvę mūsų žvilgsnius sukausto rinkinių dėžutės. Kompanijos marketologai puikiai žino kaip privilioti pirkėjus. Visų rinkinių dėžutės yra labai informatyvios, jose parodytas ir galutinis modelis, yra pavaizduoti tam tikros funkcijos, žmogeliai, elementai. Priklausomai nuo rinkinio dėžės didžio joje galima pateikti kiek daugiau informacijos nei įprasta. Būtent šio rinkinio paveikslėliuose galime pamatyti daugybę smulkmenų, įvairių elementų, pastato vidaus apdailą bei interjerą, visą figūrėlių bei smulkių objektų parinktį, svarbiausias funkcijas bei slapukus. Taip pat yra skiltis ir su visais naudojamais elementais – tokia informacija dažniausiai aptinkama Creator serijos rinkiniuose. Ir mano manymu tai yra labai svarbi informacija, ypač jei turi nemenka detalių kolekciją ir tave domina konkretūs elementai.

2

Saugoti tokias dėžes irgi nepaprasta. Taip taip, dažnas suaugęs Lego fanas dėžių neišmeta, ypač jei tai retesnis arba didesnis rinkinys. Kai kurie dėžutes prilaiko su mintimi kada nors parduoti, kiti jose laiko išardytus modelius, tretiems tiesiog ranka nekyla. Bet kaip suprantate pirminėje būsenoje šios dėžės užima nemažai vietos, ir jei joje nelaikote išardyto rinkinio elementų, vienintelis protingas sprendimas jas suplokštinti, ką padaryti nėra sunku.

6

Kaip jau tapo įprasta, didesni rinkinio elementai nėra pakuojami kartu su kitomis detalėmis į maišelius. Kartais dėl transportavimo palaidi elementai šiek tiek susibraižo – nemalonus dalykas, bet taip jau yra. Anksčiau teko matyti didesnius elementus supakuotus į atskirus maišelius, bet turiu įtarimą, kad tai buvo specifiniai elementai ir toks pakavimo būdas nėra taikomas visoms detalėms. Didesniu rinkiniu instrukcijos taip pat yra apsaugotos nuo pažeidimų. Prie jų kartais randame lanksčius rinkinio elementus bei lipdukus. Skaitmeninę rinkinio instrukciją galite rasti oficialioje Lego svetainėje.

8

Visos konstravimo eigos nepavyko užfiksuoti, nes įsivaizduokit kiek būtu pridaryta nuotraukų 😀 Apžvalgose pateikiu svarbiausius mano manymų kadrus, o visas kitas nuotraukas kaip ir anksčiau galite pasižiūrėti mūsų Flickr galerijoje. Be to ten talpinamos nuotraukos su žymiai didesne raiška, tad galėsite išvysti visas jums rūpimas smulkmenas. Šioje nuotraukoje pavaizduotas biliardo kambarys. Be žaidimo stalo galite pastebėti ir kitas svarbias puošmenas. Kambaryje taip pat randasi darts lenta – kiekvienas žmogelis gali pasirinkti jo mėgstamiausią žaidimą. Šio tipo rinkiniai dažniausiai paperka smulkmenų įvairovę, tik pažiūrėkite koks ventiliatorius prikabintas prie sienos.

9

Šalimais biliardo klubo atrasime Al’o kirpyklą. Joje darbuojasi geriausias miesto kirpėjas Al’as su tikrai didele patirtimi. Šiame pastato kampelyje rasime tam tikrą staigmenų užkratą, vien veidrodinis lipdukas paverčia šią kirpyklą į magijos kambarį. Taip pat po vedančiais į antrą aukštą laiptais randasi spinta su slaptu išėjimu. Kam tiksliai ji skirta negaliu pasakyti, bet katinas lengvai pralįstu.

13

Kaip ir pirmas pastato aukštas, antras pripildytas įvairių spalvų. Tai ko gero patraukliausia šių rinkinių savybė – modelyje panaudotos labai skirtingos spalvos, tačiau jas tinkamai išdėsčius gaunasi puikiai subalansuotas bendras vaizdas. Šičia sutinku – meistro darbas. Pačiam retai gaunasi į vieną krūvą sumesti daugybę spalvų ir vėliau nepasigesti suderinamumo. Šiame pastato aukšte randasi Ace Brickman ofisas, mažas balkonėlis, biliardo klubo reklaminė iškaba, bei sanitarinis mazgas (tualetas). Didžiąją konstrukcijos dalį sudaro dvi pagrindinės (šlapio smėlio bei mėlyna) spalvos, bet pažvelkite kaip jos dera viena prie kitos. Spalvų lietų papildo iškaba, lauko šviestuvai, balkono turėklai, langų rėmai bei kitos smulkmenos.

14

Detektyvo ofisas panašiai kaip ir biliardo klubas pripildytas įvairiausiomis smulkmenomis: laikraščiais užverstas detektyvo stalas, senovinis žalias stalo šviestuvas, paveikslas su apšvietimu, spintos, prie pat durų matosi pakabinta ant kabyklos kepurė, taip pat yra klientui skirtas krėslas bei kitos smulkmenos. Šis pastato kambarys yra ganėtinai šviesus dėl didelio langų kiekio. Išėjus pro duris galima patekti į sanitarinį tinklą, nusileisti į pirmą arba pakilti į trečią aukštą.

17

Trečiame aukšte rasime virtuvę. Joje šeimininkauja dryžuotas katinas. Ant sienos pakabintas laikrodis praneša, kad darbo diena pasibaigė ir katinas laukia kada bus pamaitintas. Nei viena virtuvė neapsieis be viryklės, įrankiams pritaikytų spintų. Visai neprošal būtu ir šaldytuvas, tačiau tokioje mažoje virtuvėlėje jis tiesiog fiziškai netilptu. Į virtuvę galima patekti dviem būdais: pakilti iš antro aukšto ar pro duris nuo stogo, bet kas galėtu ateiti iš stogo pusės?  Ant stogo randasi vandens rezervo bačka ir stoglangis, kuris randasi virš detektyvo ofiso.

23

Kas labiausiai Modular tipo pastatuose traukia akį, tai įvairiausios dekoracijos (angl. greeble), kurios modeliams priduoda autentiškumo. Creator serijos pastatuose šios puošmenos dažniausiai naudojamos stogo modulių dekoracijai. Tam naudojamos įvairiausios detalės, kartais net nustembi išvydęs pritaikytus elementus. Šio pastato stogui papuošti buvo naudojami Hero Factory kumščiai (93575) bei kačių uodegos (15429) – kaip matot itin specifinės detalės.

26

Ką gi, atėjo laikas susipažinti su rinkinio žmogeliais. Šiame rinkinyje kaip buvo paminėta informacijoje jų yra 6, prie figūrėlių galima būtu priskirti ir katiną, tačiau jis nėra žmogelis. Kiekvienas šio rinkinio veikėjas turi savo veiklos sferą. Nuotraukoje apačiau iš kairės į dešinę yra šie veikėjai: detektyvas Ace Brickman, katinas, moteris apsirengusi raudonai, darts žaidėjas ir biliardo žaidėjas. Kaip matote, visu žmogelių veidai yra vienodi, tarsi klasiškos veido išraiškos, pagal kurias sunkų būtu nuspėti, kurios lyties atstovai yra šie žmogeliai, bet rūbai turėtu tai išduoti. Moteriškos giminės atstovai dažniausiai turi pavaizduotą susiaurintą taliją liemens elemente, vyrukai tokios puošmenos deja neturi. Daugiau foto rakursu rasite mūsų galerijoje. Kiekvieno žmogelio kostiumai šiame rinkinyje yra unikalūs, tad pasikartojančių tikrai nerasite. Taip pat žmogeliai turi tam tikrus unikalius aksesuarus (įrankius), kurie nurodo jų veiklas.

37

Ir dar du rinkinio veikėjai, kurie netilpo į pirmą nuotrauką, tai kirpėjas Al’as ir policininkė tamsiai rudais plaukais. Kirpėjas turi žirkles, o policininkė vietoje peruko gali dėvėti policininko kepurę.

38

Šio pobūdžio rinkiniai yra unikalūs tuo, kad vienu metu turi daug žaidimo galimybių ir yra puikūs elementų donorai. Detalių įvairovė patiks net ir labiausiai išrankiam Lego fanui, nebent aplenkia Technic serijos gerbėjus. Taip pat modelis gali būti puikiu ekspozicijos elementu, tą galite matyti ir mūsų Lego mieste. Taip pat pritaps ir vaikų žaidimams – čia atsiveria daugybė scenarijų. Veikėjų nors ir nėra daug, bet kiekvienam galima sugalvoti po atskirą istoriją.