21314 TRON: Legacy

Kas yra jūsų manymu kultinis rinkinys? Ar jis būtinai turi būti didžiausias pagal elementų kiekį, ar jis turi būti labai retas ir dėl to beprotiškai brangus? Man labiau priimtina mintis, kad kalba eina vis dėl to apie reikšmingą rinkinį, kuris turi tam tikrą emocinę vertę, kuri nėra skaičiuojama nei pinigais, nei elementų kiekiu. Prie kultinių rinkinių sąrašo priskirčiau ir šį TRON: Legacy produktą. Nes visų pirma tai kultinio filmo realizacija kaladėlių pavidalu. Besilankant Lego Ideas svetainėje laikas nuo laiko pastebiu modelius paremtus senesniais filmais, kurie gyliai įstrigo mūsų atmintyje, širdyse. Bet deja ne visiems taip pasiseka.

1

Kartais ir skeptiškai žiūriu į balsavimo etapą perėjusius modelius. Tačiau širdis kuždėjo, kad būtent šis rinkinys tikrai apeis visas kliūtis ir galiausiai bus patvirtintas kaip sekantis Lego Ideas įgyvendintas projektas. Pirminį kūrėjo modelį galite rasti oficialioje Lego Ideas svetainėje. Modelis ženkliai pakito, bet mano manymu į gerąją pusę kas yra labai svarbu. O dabar kaip ir visuomet pereikime ties pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 21314 / Tron: Legacy, laidos metai – 2018, elementų skaičius – 213, žmogelių kiekis – 3, bendras rinkinio svoris – 335 g,  dėžutės išmatavimai – 260 x 140 x 47 mm, RMK – 39,99 €. Kaip ir visad, nurodome Lietuvoje pritaikytą mažmeninę kainą, dažniausiai ji yra didesnė nei kitose Europos regionuose.

Man asmeniškai su pirkiniu pasisekė labiau. Laiku užtaikiau ant Amazon vykdomos akcijos Premium Day, kurios metu kai kurie Lego gaminiai buvo itin palankiomis kainomis. Su visais mokesčiais bei siuntimu įsigijau šį rinkinį vos už ~ 33 €. Palyginus su Lietuvos RMK vis dėl to pavyko sutaupyti – ne daug, bet vis šis tas. Tačiau tokios akcijos retai pasitaiko, be to ir rinkinių kiekiai būna labai riboti. Ką gi, grįžkime prie mūsų rinkinio? Dėžutė, kaip jau įpratau šiek tiek skiriasi nuo paprastų rinkinių, viskas gražiai prasidaro, nereikia nieko plėšyti, prapjauti. Matyt toks dėžutės dizainas labiau skirtas kolekcionieriams, kuriems ir modelio įpakavimas turi tam tikrą reikšmę.

2

Prisipažinsiu, man labai imponuoja dėžutės spalvos, šviesiai mėlynos bei žalios spalvų mišinys su neono priemaišomis – kas gali atrodyti kiečiau? 🙂 Priekinėje dėžutės pusėje vaizduojami šviesos motociklai ir visi rinkinio veikėjai. Galinėje dėžutės pusėje galime pamatyti tam tikras modulių sujungimo instrukcijas. Taip pat pavaizduota motociklo ratų sukimosi galimybė – taip taip, ratai vis dėl to sukasi. Taip pat iš kairės pusės galime pamatyti Lego Ideas modelių patvirtinimo žingsnius. Pirmiausiai kūrėjas pasidalina savo mintimi (modeliu), vėliau surenka palaikymo balsus, praeina Lego dizainerių apžvalgą ir galiausiai pamato savo kūrinį PC lentynose. Tikriausiai neapsakomas jausmas. Reikės kada pamėginti.

3

Dėžutė prasidaro iš viršaus, be jokių pastebimų pažeidimų. Vėliau ją galima bus uždaryti atgal ir pasidėti kur atokiau nuo saulės spindulių bei dulkių. Dėžutėje aptinkame du vidutinio didžio elementų pakelius. Konstravimo patogumui jie yra sunumeruoti. Vienas skirtas padui bei žmogeliams surinkti, kitame rasime visas motociklų detales. Ir žinoma instrukcijų bukletas:

4

Ankstesniuose rinkiniuose aptikdavau gan storas instrukcijų knygas. Čia gi dėl menko elementų bei dėliojimo žingsnių skaičiaus nebuvo pagrindo kurti ypatingai storo leidinio, tad štai, turim tokį nedidelį bukletą. Kaip ir anksčiau virtualios instrukcijos prieinamos oficialioje Lego svetainėje. Taip pat reiktu paminėti ir kiekviename Lego Ideas rinkinyje esančius kūrėjų aprašymus bei dizainerių komentarus ties sukurto produkto. Šiame buklete taip pat rasite ir kino veikėjų aprašymus su nuotraukomis.

10

Šitaip atrodo šviesos motociklo surinkimo eiga. Beliko sumontuoti ratus bei apdailos elementus. Konstrukcija pasirodo gan paprasta: žmogelio kabina, priekyje bei gale ratų montavimo blokai ir įvairios puošmenos, kurios suteikia motociklui išskirtinį vaizdą. Nesu tikras dėl mėlyno motociklo, o štai oranžinis labai tikėtina spinduliuos ultravioleto šviesoje, nes jo konstrukcijoje naudojami skaidrios oranžinės neoninės spalvos elementai.

11

Abejų motociklų konstrukcijos yra identiškos, skiriasi tik kai kurių elementų spalvos bei pilotai. Kadangi turim skirtingų spalvų motociklus norėtųsi tą skirtumą matyti ir pagrindo spalvose – būtu kiek logiška, bet tai pirminis įspūdis. Prisiminus iš filmo, kovų laukas buvo būtent šviesiai mėlyno neono spalvos, tad viskas kaip ir dera. Šviesos motociklai yra prijungiami prie pagrindo, o štai trečiajai rinkinio figūrėlei vietos pritrūko – reiktu praplatinti pagrindą.

19

O štai ir rinkinio pagrindiniai, t.y. vieninteliai veikėjai. Susipažinkite (iš kairės į dešinę): Rinzler, Sam Flynn ir Quorra. Visi šie žmogeliai yra šių metų naujiena ir pakol kas tai vienintelis rinkinys, kur juos galime aptikti. Kiekvienas iš jų turi jėgos diską, o štai blogiukui atiteko net du. Teigiami veikėjai ant kaklo turi skaidrius diskų tvirtinimus, o klastingas medžiotojas – juodos spalvos. Beje, Rinzler’io šalmas yra vientisas, nėra jokio gaubto ar skaidraus elemento, tad veidą galime pamatyti tik pašalinus šalmą. Nors blogiukui pasisekė su diskų kiekių, teigiami veikėjai turi po dvi veido išraiškas – draugišką ir piktą. Daugiau rinkinio nuotraukų galėsite rasti mūsų Flickr galerijoje, o rinkinio elementų sąrašas prieinamas BrickSet svetainėje.
Ne taip seniai teko dalyvauti diskusijoje, neva TLG pradėjo labiau domėtis suaugusiųjų fanų poreikiais, t.y. leisti daugiau produkcijos orientuotos suaugusiems ir mažiau skirti dėmesio tikslinei produkto auditorijai – vaikams. Taip, tokia yra pirminė daugumos fanų nuomonė, bet labiau įsigilinus į produkcijos serijas galime suprasti, kad Lego kompanijai rūpi kiek vaikų užimtumas, tiek ir suaugusiųjų interesai. Šis rinkinys mano manymu vis dėl to labiau dedikuotas 2000 m. kartai, nors puikiai tiktu ir 80ųjų vaikams. Vieniems tai būtu žaislas, unikalios figūrėlės, o kažkam šilti prisiminimai bei tinkamas ekspozicijai modelis.