40055 Pumpkin apžvalga

Sveiki draugai. Šiandien mūsų laukia ypatingas rinkinukas. Kadangi jau rytoj mus aplanko vakaruose labai populiari šventė “Halloween”, nusprendėme šiek tiek Jus pradžiuginti temine apžvalga ir kaip matote iš antraštės bei titulinės nuotraukos, tai surinktas iš Lego kaladėlių moliūgėlis. Rinkinys nėra labai mandras, bet puikiai dera prie kitų šios šventės puošmenų.

1

Kaip ir anksčiau pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40055/Pumpkin, laidos metai – 2013, elementų skaičius – 52, bendras rinkinio svoris – 63 gramai, pakelio matmenys – 170 x 160 x 30 mm, RMK – nežinoma, bet vidutinė šio rinkinio kaina interneto platybėse apie 13 € ir tikriausiai kasmet vis brangs, nes jų daugiau negamina.

Tokie teminiai rinkiniai puikūs ne tiek žaidimui, kiek kambario papuošimui tam tikromis šventėmis. Yra ir daugiau panašių rinkinių TLG produkcijoje, tik deja į Lietuvą jie nėra užvežami. Bet kol mes nepradėjome apžvalgos, norėtumėme pasidalinti žinia, kad šie rinkiniai yra dalinami oficialiose Lietuvos Lego parduotuvėse už tam tikrą (30 €) apsipirkimo sumą. Akcija tęsis iki spalio 31d. tad paskubėkite gauti dovanų.

2

Dauguma dabartinių mažyčių rinkinių yra pakelio pavidalu. Iš vienos pusės smagu matyti gražiai apipavidalintą mažą dėžutę, bet iš kitos pusės pakeliai yra praktiškesni, kad ir gabenimo sumetimais. Iš priekinės pusės yra pavaizduotas rinkinio modelis su tam tikru fonu, o gale yra surašyti tam tikri duomenys bei pro skaidrią juostelę matosi rinkinio detalės.

3

Šitaip atrodo visas rinkinys. Dauguma kaladėlių yra oranžinės spalvos, šiek tiek žalios, smėlio bei tamsiai raudonos spalvų. Konstrukcija yra labai primityvi, bet modelis savo konstrukcijos dėka labai primena šventinius moliūgus. Žinoma būtu kur kas smagiau, jei modelis turėtu daugiau apvalių formų kaip ir jo vaizduojama daržovė.

5

Iš priekinės moliūgėlio pusės yra “išpjaustytas” rustus veidelis, o iš visų kitų pusių moliūgas vientisas. Viršutinėje bei apatinėje dalyse modelis yra šiek tiek suapvalintas nuokalnėmis (slopes), o moliūgo viršūnę puošia žalumos uodegėlė.

6

Moliūgėlio viduje yra pakankamai erdvės įkišti mažą žvakutę, tačiau nuo ugnies plastikas gali išsilydyti, tad tokių eksperimentu nepatartumėme saugumo sumetimais, vietoj to galite pasinaudoti Power Functions Motor Set 8293 rinkinio pagalba ir papuošti moliūgėlį norima šviesos spalva – ir saugu, ir gražu.

7

Šiame rinkinyje taip pat yra atliekamų elementų. Jų nėra daug, bet net tokia smulkmena irgi džiugina. Visą elementų sąrašą bei kitą rinkinio informaciją galite pasižiūrėti BrickLink duomenų bazėje.

8

Ir galiausiai – rinkinio instrukcija. Kaip bebūtu keista, šiam rinkiniui instrukcijos Lego svetainėje nepavyko surasti, tad sekančios savaitės bėgyje pasižadame pasidalinti šio rinkinio instrukcija e-pavidale. O kol kas galite užmesti akį į 3D šio rinkinio modelį Brickset svetainėje. Štai ir priėjome pabaigos. Mūsų galerijoje galite pasižiūrėti šio rinkinio nuotraukas didesnėje raiškoje bei nepamirškite apsilankyti Lego parduotuvėje.