40076 Zombie Car

Tikriausiai dar spėsiu iki vidurnakčio.. rytoj kiek pamenu minima Halloween šventė, ar laukėte? Man asmeniškai tai papildoma proga sukonstruoti kažką susijusio su pabaisomis, kažką gąsdinančio. Bet kol kas nieko neateina į galvą. Ta proga norėčiau apžvelgti vieną teminį rinkinį, kuris užsigulėjo mano nepradarytų rinkinių kolekcijoje – būna ir taip. Vieniems pritrūksta laiko, kitiems noro.

1

Jūsų dėmesiui pristatau Monster Fighters Zombie Car rinkinį. Nepamenu kada įsigijau šį rinkinį, bet dar nebuvo įvestas euras. Pirkau iš rankų, bet naują, nepradarytą. Nesu iš tų žmonių, kurie laukia rinkinio pabrangimo, tiesiog užsigulėjo mano lobio skrynioje. Kaip ir anksčiau mūsų pažintį pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40076 / Zombie Car, laidos metai – 2012, elementų skaičius – 56, žmogelių kiekis – 1, RMK – ? taip taip, mažmeninės kainos nėra, nes tai buvo reklaminis (promo) rinkinys. Tais laikais buvau sumokėjęs už jį 20 Lt, dabar toks rinkinukas kainuoja apie 20 €. Bet ar verta tiek išlaidauti? Sužinosime netrukus.

Šiaip visi senesni rinkiniai labiau vertinami kolekcionierių ir suaugusiųjų Lego fanų, kurie jaučia tam tikrą nostalgiją. Dar tais laikais, kai ši serija buvo išleista į akį buvo kritę pora rinkinių, bet laikui bėgant kažkaip ir pasimiršo. Vėliau pažįstamas pasiūlė iš jo nusipirkti štai šį rinkinį. Kažkur dar turėjau 30201, 5000644 ir 30200 rinkinius. O daugiau taip ir nesusigundžiau. Labiausiai šiuose rinkiniuose traukė žmogeliai bei šviečiantys tamsoje elementai, ir tuos ir anuos dabar galima įsigyti atskirai, tad galima ir sutaupyti, ypač šiais laikais kai senesni rinkiniai turi tendenciją brangti.

3

Šitaip atrodo pilnai surinktas modelis. Pakelio tituliniame paveikslėlyje jis atrodė kur kas didesnis. Bet jau nebe pirmą kartą taip apsigaunu. Rinkinyje nėra išskirtinių elementų, taip pat ir žmogelis nėra unikalus, pasitaiko net 4 šios serijos rinkiniuose – tad išvadas darykite patys. Bet kadangi šis rinkinys yra reklaminio pobūdžio, jis yra labiau vertinamas kolekcionierių.

6

Iš galo mašinukas atrodo dar prasčiau, t.y. paprasčiau. Kai priekinė automobilio dalis prifarširuota daugelio įdomių elementų derinių, galas atrodo šiek tiek skurdokai. Čia turime stabdžių galinį žibintą bei porą angų su ugnimi. Taip pat pakabintas turėklas, kuris atskiria sėdimą vairuotojo vietą.

8

Rinkinyje be mašinos atrasite ir šį numirėlį (zombie). Kaip minėjau anksčiau, šis žmogelis pasitaiko keturiuose Monster Fighters rinkiniuose, tad nėra labai išskirtinis. Kiek teko domėtis, preliminari žmogelio kaina ~ 4 €. Nėra itin brangu lyginant su dabartinėmis kolekcinėmis figūrėlėmis. Tačiau žmogelis nėra prastas, tik pasižiūrėkite į jo kostiumo papuošimą – sudraskytas kostiumas atrodo itin bauginančiai. Tokią dekoraciją galime matyti ir ant liemens nugaros. Nuotraukas didesnėje raiškoje rasite mūsų Flickr galerijoje.

10

Be žmogelio rinkinyje rasime ir tamsoje švytintį vorą. Kadangi rinkinys visą laiką praleido tamsioje dėžėje, prieš demonstraciją vorą teko šiek tiek pakaitinti ryškiomis lempomis. Bet mano manymu pasiektas rezultatas buvo to vertas:

11

Iš esmės rinkinys nėra blogas. Bet už dabartinę kainą tikrai nepirkčiau. Yra tam tikrų smagių elementų, fainas žmogelis, bet nesu kolekcionierius – man būtu gaila vėjais išleisti pinigus. Beje, soriukas už instrukcijų nuotrauką – kažkaip apsižioplinau, o fotografuoti dabar tingisi. Instrukcijų bukletą galite rasti čia. Šiam kartui tiek. O rinkinys keliaują į uždaromą dėklą ir atgalios į lobių skrynią.