40175 City Police Mission

Nebūtina išlaidauti perkant griozdiškus rinkinius, nes net mažiausi rinkinukai sugeba pakelti nuotaiką. Tačiau kartais reikia plačiau atverti piniginę, kad gauti vieną, kitą retesnį pakelį. Tokia pardavėjų politika yra suprantama, žmonės daugiau išleidžia pasirinktai produkcijai. Tačiau visad yra alternatyva.

1

Man gi nuskilo šią dovanėlę gauti apsiperkant Lego produkcija už tam tikrą sumą, dabar jau ir nebepamenu kiek tai buvo. Kaip ir anksčiau apžvalgą pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40175 / City Police Mission, laidos metai – 2017, elementų kiekis – 44, žmogelių skaičius – 1, bendras rinkinio svoris – 56 g, pakelio išmatavimai – 167 x 164 x 30 mm, RMK – nėra žinomas, nes tai yra reklaminio pobūdžio rinkinys.

Gavus tokią dovanėlę iškarto atkreipiau dėmesį į įpakavimo medžiagą. Tai buvo šiek tiek minkštesnis pakelis, nei esam pratę čiupinėti. Rinkinys iš esmės nėra kažkuo ypatingas, tiesiog tokio neteko matyti ir žinoma užsigeidžiau jo, be to reikėjo papildyti savo City kolekciją. Kaip pamenat, minėjau apie alternatyvas – šis rinkinys yra prieinamas visų pamėgtame BrickLink portale už ~ 5 €. Vertinant elementų kiekio ir kainos santykį – tai nėra vienas iš pigesnių rinkinių, bet norėčiau atkreipti dėmesį, kad vis dėl to tai yra Promo klasės rinkinys.

3

Iš esmės visas rinkinys sutelpa ant mažo lapo ploto. Čia turime krūmo elementą, greičio matuoklį, užtvarą su švyturėliais ir kas man labiausiai krito į akį – spygliuotasis gulintis policininkas. Nuspaudus ant mėlynos svirties jis pats išsivynioja, tad joks ratuotas plėšikas neprasmuks. Būdintis policininkas gali užkąsti sausainių ir atsigerti kavos. Apie pažeidėjus galima pranešti štabui pasinaudojus racija – žodžiu viskas po ranka 🙂

7

Žmogelis nėra išskirtinis, tokį pat galime sutikti dar poroje 2017 metų rinkinių: 60139 ir 60136. Žmogelio liemens elementas yra papuoštas iš abejų pusių, turi tamsiai mėlynos spalvos kelnes bei kepurę, rankose turi raciją bei sausainį. Daugiau bei detalesnių nuotraukų rasite mūsų Flickr galerijoje.

11

Rinkinyje buvo atrastas plonytis instrukcijų bukletas. Interneto platybėse kol kas šio bukleto neatrasta, gal būt ateityje kas nors jį įkels, o gal ir ne. Iš esmės visos konstrukcijos labai gerai perprantamos vien iš nuotraukų. Detalių sąrašą galite pasitikrinti BrickLink arba BrickSet svetainėse. O dabar pati įdomiausia dalis – rinkinyje taip pat buvo rastos ir tam tikros kortos – 10 vnt., kurių paskirties dar nesupratau. Gal būt yra koks žaidimas? Gal koks fanas pasidalintu patirtimi? 🙂

12