40236 Romantic Valentine Picnic apžvalga

Sveiki draugai. Senokai bebuvo mūsų tinklaraštyje kokių žinių, dovanokit – stengsimės kompensuoti visas spragas. Šiandien apžvelgsime vieną iš sezoninių šių metų rinkinių – Švento Valentino romantinę iškylą. Tokio pobūdžio rinkiniai kaip taisyklė nepasiekia mūsų šalies rinkos, tačiau mūsų nuostabai šis rinkinys buvo įsigytas Lietuvos Lego parduotuvėje – matyt Lego reikalai mūsų šalyje keičiasi į gerąją pusę.

1

Kaip ir anksčiau pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40236/Romantic Valentine Picnic, laidos metai – 2017, elementų skaičius – 118, žmogelių kiekis – 2, bendras rinkinio svoris –128 gramai, dėžutės matmenys – 155 x 140 x 45 mm, RMK – 9,99 €. Kiek anksčiau visus sezoninius bei retesnius rinkinius tekdavo užsisakyti interneto erdvėje, per pažįstamus bei besilankant užsienyje. Gal būt tai vienetinis atvejis, o gal būt, kad ir ateityje panašaus tipo rinkinius galėsime įsigyti Lietuvos prekybos centruose.

Šiaip rinkinys nėra labai išsiskiriantis, kažkuo ypatingas, bet atsižvelgiant į tai, kad mūsų regione tai yra gan retas rinkinys būtinybė tokį įsigyti buvo, na bent jau apžvalgai, taip pat rinkinyje yra tam tikrų smagių šventinių elementų, bet apie juos užsiminsime vėliau. Dėžutės titulinėje pusėje yra pavaizduotas visas rinkinys, o kitoje pusėje padalinti į fragmentus pavaizduotos tam tikros rinkinio scenos.

2

Rinkinys nėra didelis, bet mano manymu labai jaukus bei šiltas, ypač tokia gražią dieną kaip šiandien. Rinkinio elementų spalvos yra labai margos, tačiau jos visos puikiai dera viena prie kitos. Taip pat sužavėjo įvairių elementų (modulių) įvairovė – mažuose rinkiniuose tai retas derinys.

3

Iš vieno dėžutės šono yra pavaizduotas pliušinis meškiukas 1:1 masteliu, kuris padeda susiorientuoti kokių matmenų yra visas rinkinys. Šis meškinas savo gyvavimą pradėjo dar 2012 metais kartu su 6-tąja figūrėlių kolekcija.

4

Pradarius dėžutę joje radome tris detalių pakelius, palaidą 8×8 žalią plokštelę bei instrukcijos bukletą. Kaip ir anksčiau, instrukcijas galite rasti oficialioje Lego svetainėje, o susipažinti su detalių įvairumu galite apsilankę BL duomenų bazėje.

7

Šitaip atrodo surinkas rinkinukas. Konstrukcija gavosi ganėtinai jauki bei miela. Surinkimo eigoje nebuvo pastebėtos kokios spragos, bet ir unikalių dėliojimo technikų irgi nerasta. Rinkinyje yra labai daug smulkių detalių bei tikrai nemažas atsarginių elementų kiekis. Vis dėl to vieną trukumą pažymėčiau – širdelės formos pagrindas yra palaidas, t.y. sudedamas iš trijų dalių, bet tarpusavyje nesujungiamas.

9

Rinkinyje yra nemažas kiekis įvairiausių vaišių – nuo šokolado iki ananaso, bet visa tai yra ABS plastikas, tad ragauti nerekomenduočiau 🙂 Atskiruose moduliuose itin gražiai atrodo surinktos konstrukcijos ir jas galima kaitalioti vietomis. Didesnės raiškos nuotraukas galite rasti mūsų Flickr galerijoje.

15

Be pliušinio meškiuko rinkinyje yra du žmogeliai – berniukas ir mergaitė. Patikrinus duomenų bazę, šiems veikėjams nebuvo suteikta vardų, tad galite juos pavadinti savo nuožiūra.  Kiekvienas iš jų turi po atskirą aksesuarą. Mergaitė rankoje laiko šokolado plytelę, o berniukas turi laišką – tikriausiai tai meilės prisipažinimas. Abidvi figūrėlės yra kokybiškai nuspalvintos ir padailintos iš abejų pusių. Taip pat reiktų pažymėti, kad mergaitė turi dvi veido išraiškas:

22

Nepaisant to, kad tai yra nedidelis rinkinys ir jame nerasite kažko ypatingo apart šokolado plytelės, krištolinės širdelės bei kitų smulkių niekučių, tai vertas dėmesio rinkinys. Žinoma, rinkinyje nėra itin didelių žaidimo galimybių, bet už prieinamą kainą galima įsigyti šventinės nuotaikos dalelę bei dvi unikalias figūrėles. Linkime gražios dienos pabaigos bei atsisveikiname iki kitos apžvalgos.