40279 MMB Varlė

Anksčiau tik galima buvo pasvajoti, kad vakaruose vykstantys Lego renginiai atkeliautu ir pas mus, bet kaip žinia svajonės pildosi. Jau kai kurį laiką mūsų šalyje vyksta Monthly Mini Build dienos, kurių metu yra konstruojami mažyčiai reklaminiai (promo) rinkinukai. Šie rinkiniai yra konstruojami (bent jau turėtu) kas mėnesį, iš čia ir pavadinimas – kasmėnesiniai rinkiniai. Pačiam niekad neteko sudalyvauti, nes visada atsiranda svarbesnių reikalų. Dėl to negaliu jums atsakyti kokia tvarka viskas vyksta, ar reikalinga registracija, ar tiesiog žmonės ateina padėlioti rinkinio. Bet kai ką vis dėl to žinau – jį galima pasilikti dovanų 🙂

1

Kaip buvo paminėta, rinkiniai dėliojami kiekvieną mėnesį, tad reikia sekti naujienas dėl konkrečių datų. Man vėl gi taip sutapo, kad buvau užimtas, tačiau buvau apsilankęs Lego parduotuvėje dieną prieš ir man tikrai nuskilo – nesitikėjau. Gavau štai tokią smagią dovanėlę – balandžio mėn. varlytę karalaitę. Kaip ir anksčiau šiek tiek informacijos apie rinkinį: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40279 / Frog, laidos metai – 2018, elementų skaičius – 43, kadangi rinkinys yra gan naujas, kol kad yra nežinomi pakelio išmatavimai ir bendras svoris. Taip pat nėra nurodyta RMK, nes tai yra reklaminis rinkinys. Tačiau tokį rinkinį visad galima įsigyti antrinėje rinkoje – pakol kas vidutinė tokio rinkinio kaina 6 €. Brangoka? Asmeniškai man – taip, kokiam kolekcionieriui – nemanau.

Taip buvo ne visada. Pamenu laikus, kai jokių promo rinkinių nebuvo, viską galimą buvo nusipirkti parduotuvėje. Dabar gi tam egzistuoja antrinė rinka kur galima įsigyti sunkiai surandamus rinkinius. Šis mažytis iš pirmo žvilgsnio rinkinukas irgi pakliūna į tą “retųjų” sąrašą. Bet iš esmės vertę jis turi tik kai yra nepradarytas, nes unikalių elementų nepastebėjau.

2

Štai mano lobis. Detalių išties nėra daug. Bet šioje saujoje atradau mano manymu vertingų detalių. Nepaisant to, kad turiu susikaupęs tūkstančius įvairių kaladėlių, vis pasitaiko naujų spalvų, dar nematytų elementų. Rinkinio kaladėlių sąrašą galite pasižiūrėti BrickSet duomenų bazėje, o į mano vertingų elementų parinktį pakliuvo sekančios detalės:

6

Kaip matote dauguma šios parinkties elementų nėra unikalūs, tačiau labiau akcentuoju dėmesį į spalvų paletę. Man asmeniškai labai trūksta žalios spalvos modifikuotų 1×1 kaladėlių (brick), taip pat nepamenu ar turėjau žalių 1×1 nuokalnių (cheese slope), o štai 32607 elementas man iki šiol dar nematytas.

3

Šitaip atrodo rinkinio instrukcija. Ganėtinai mažas bukletas – vos 16 dėliojimo žingsnių. Tačiau bėda yra kitur. Man iki šiol nesuprantama, kaip yra archyvuojamos virtualios Lego instrukcijos. Kol kas skaitmeninę versiją galima pamatyti šioje svetainėje. Ją galima bus parsisiųsti iki mėn. pabaigos, vėliau ji yra archyvuojama ir galimybė ją parsisiųsti kažkur nutrūksta. Taip pat vartotojų patogumui, galima būtų padaryti tam tikras nuorodas į pastovią instrukcijų taupyklę, bet deja. Taip pat nėra nurodomi rinkinių numeriai, pagal kuriuos galima būtų susirasti reikiamo rinkinio instrukciją interneto platybėse, nes pvz šių metų rinkinių ten nesurasime, o jie jau yra archyvuose… Kažkaip viskas per vieną vietą, nesitikėjau tokio aplaidumo. Tad mūsų visų patogumui sukuriu rezervą, tad visad galėsite parsisiųsti šio rinkinio instrukciją.

4

Ir galiausiai mūsų šios dienos svečias – varlytė karalaitė. Man asmeniškai labai imponuoja šie smulkūs rinkiniai. Čia nėra įmantrių dėliojimo technikų, kažkokių unikalių elementų, tačiau yra šarmas, bei puikiai išreikšta autoriaus (dizainerio) mintis. Tokio pobūdžio modeliai gali būti naujos kolekcijos pradžia, tam tikra puošmena ant darbo stalo, vaikams gi puikus žaisliukas su savo istorija arba tiesiog elementų donoras. Kiekvienas ras kažką savito. Didesnės raiškos nuotraukas kviečių apžiūrėti mūsų Flickr albume. O šiam kartui tiek.