41593 Captain Jack Sparrow apžvalga

Dar 2016 metų pradžioje buvo pasirodę pirmi BrickHeadz serijos rinkiniai. Tiesą pasakius tai buvo reklaminiai (promo) rinkiniai iš SDCC (San Diego Comic Con) suvažiavimo, kurie dabar kainuoja krūvą pinigų. Bet tai kita istorija. Šiandien gi pas mus įkandami rinkiniai. Vos tik eiliniams rinkiniams pasirodžius prekyboje, interneto platybėse prasidėjo BrickHeadz bumas. Fanai iš viso pasaulio pradėjo konstruoti visiems žinomų herojų atvaizdus naudodami šią gan įdomią dėliojimo techniką ir tai yra nuostabu.

1Kaip ir anksčiau pradedame nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 41593/Captain Jack Sparrow, laidos metai – 2017, elementų skaičius – 113, dėžutės matmenys – 90 x 120 x 77 mm, bendras rinkinio svoris – 117 gramai, RMK – 9,99 €. Lietuvoje šių smagių žmogelių pakol kas nėra, bet kiek teko domėtis, mėnesio ar dviejų bėgyje turėtu atsirasti. Rinkiniai iš ties yra nepaprasti – naujos detalės, kultiniai veikėjai, naujoviška konstrukcija ir žinoma emocijos dėliojant.

Man nuskilo šios serijos rinkinius gaut lauktuvių pavidalu iš Vokietijos. Bet esant reikalui, visad galima susirasti būdų kaip įsigyti online. Kitaip manau net nesivarginčiau kažkur ieškoti, siųstis, permokėti ir pan.. Nes kaip ir minėjau, rinkiniai ne už ilgo pasirodys ir Lietuvos Lego parduotuvėse, tad laukiam.

2

Be pačio rinkinio turėsime ir žavias dėžutes. Įvairiose pusėse vaizduojami filmo herojai, bei kiti serijos veikėjai. Čia puikuojasi visų Karibų Piratų piratas – Jack Sparrow. Kaip tikriausiai pastebėjote, tai yra 9 numeris – iš viso BrickHeadz serijoje 12 veikėjų, neskaitant Promo rinkinių. Taip pat labai tikiuosi, kad ateity pasirodys ir kitų visatų veikėjai.

4

Šitaip atrodo dėžutės turinys – du nedideli elementų pokučiai ir mažasis pagrindas figūrelei pasistatyti. Tiesą pasakius tikėjausi šiek tiek gausesnio elementų kiekio.

5

Beje, prie turinio pridėkim ir šias instrukcijas. Kaip ir anksčiau jas parsisiųsti galite iš oficialios svetainės. Buklete pateikti žingsniai yra labai elementarūs, tad surinks ir mažai patyręs Lego gerbėjas.

6

Bedėliojant nutariau užfiksuoti tarpinį variantą. Čia yra daugumos modelių pagrindas. Svarbu atitinkamai surinkti figūrėlės liemenį, o jau galvos/veido bruožus sudėliosime ant modifikuotų kaladėlių 1 x 2 x 1 2/3 palėtės. Pasirodo nieko mandro – genialumas slypi paprastume.

11

Ir štai galutinis figūrėlės variantas. Manau kiekvienas šio herojaus gerbėjas atpažintu figūroje jam būdingus bruožus. Daugiau šio rinkinio nuotraukų galite pamatyti mūsų Flickr galerijoje. Ir galiausiai – papildomi elementai, jie gi ir atsarginiai. Tarp jų yra papildomas kardas, kelios lygios plokštelės ir žinoma šių metų, o gal net pusmečio naujiena – įdomiai papuošta akytė. Kadangi tai ganėtinai naujas elementas pirkti juos atskirai kol kas brangu.

14