41594 Captain Armando Salazar apžvalga

Kadangi esu Karibų Piratų gerbėjas, šios tematikos rinkiniai man dvigubai žavūs. Be to pagrindinius paskutiniojo filmo veikėjus surinkti iš smulkiausių Lego elementų yra ženkliai smagiau nei surinkti paprastą figūrėlę. Labai tikiuosi ateityje išvysti daugiau kultinių veikėjų iš įvairių visatų, nors iš kitos pusės juos galima susirinkti pačiam naudojant tam tikrą dėliojimo techniką, bet apie tai kitą kartą. O dabar prieikime prie kapitono Armando Salazar apžvalgos.

1

Pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 41594/Captain Armando Salazar, laidos metai – 2017, elementų skaičius – 124, dėžutės matmenys – 90 x 120 x 77 mm, bendras rinkinio svoris – 119 gramai, RMK – 9,99 €. Lietuvoje šių rinkinių kol kas nėra, bet manau greitu metu turėtu pasirodyti. Labai patiko figūrėlių apipavidalinimas – ganėtinai tiksliai pateikta filmo herojų išvaizdą.

Serijos rinkiniai palyginus su kitais nėra itin brangūs, tačiau surinkus modelį pradedi susimąstyti, kiek vis dėl to kainuoja Lego kaladėlės ir tai sakydamas turiu omeny, kad apskritai, ne tik Lietuvoje. Rankoje laikau veikėjo figūrą ir… kažkur čia yra paslėpti 10 eurų. Nors iš kitos pusės pažvelgus, minifigūrėlės kainuoja po 4, tad čia nieko nuostabaus, tiesiog susimąsčiau 😀

2

Be smagios figūros mes turim ir simpatiškai apipavidalintą įpakavimą. Iš kelių dėžutės pusių yra pavaizduoti tam tikri atvaizdai: titulinėje pusėje – pati Lego figūra, iš vieno šono pavaizduotas kino veikėjas, o gale galime pamatyti kai kurias šios serijos figūrėles. Daugiau šio rinkinio nuotraukų kviečiu pasižiūrėti mūsų Flickr galerijoje.

4

Dėžutės viršuje yra pavaizduotos tam tikros kaladėlės 1:1 mastelių – kad daug maž susigautumėme figūros proporcijose.

5Šitaip atrodo rinkinio turinys – du nedideli elementų pakeliai ir mažytis pagrindas ant kurio tvirtinsim mūsų surinktą veikėją. Pradarius dėžutę ir išėmus visą turinį pradžiugino lipdukų nebuvimas – nemėgstu jų klijuoti, moku, bet nemėgstu. Ir šiaip esu už kokybišką print’ą.

6

Kaip ir visad, rinkinio instrukciją galite parsisiųsti iš oficialios Lego svetainės. Ten ir susipažinsite su visomis konstrukcijos subtilybėmis. Viskas kas genialu – paprasta.

7

Beta versija – nepabaigti modelio griaučiai. Kaip matote, visa modelio paslaptis yra specializuotose kaladėlėse su jungtuku iš šono. Kitaip tariant – snot’as. Atsimenu tuos laikus, kai ši technika buvo naudojama tik patyrusių fanų modeliuose, bet džiaugiuosi, kad dėliojimo technika atrado savo pritaikymą ir eiliniuose Lego rinkiniuose.

9

Šitaip atrodo pabaigta konstrukcija. Man šie žmogeliai itin simpatiški. Kažkada buvo mada konstruoti Cube Dudes, buvo išleisti lygtais ir Promo rinkiniai, bet šie kur kas pranašesni, bent jau pagal dėliojimo techniką.

10

Kaip ir minėjau, žmogeliai puikiai dera prie originalių kino veikėjų. Žinoma Salazar’o galvos skaidrumą galima būtu pavaizduoti šiek tiek kitaip, bet iš bėdos gali būti ir šitaip. Taip pat labai gerai atkartota šukuosena, kiek šio modelio, tiek mažyčio žmogelio.

12

Ir galiausiai atsarginės kaladėlės. Kai kurie jas laiko papildomomis, iš tikro tai atsargos pasimetus pagrindinėms. Ar pastebėjote, kad atliekamos kaladėlės yra smulkiausios rinkinyje? Jas paprasta pamesti, vaikui ypač. Tad šie elementai kartais vienintelis išsigelbėjimas. Žinoma visad galima įsigyti trūkstamų kaladėlių tinkle, bet kai jos yra nesenai pasirodžiusios, jų kainos šiek tiek kandžiojasi. Ir pabaigai norėčiau pateikti nuorodą į Captain Jack Sparrow apžvalgą. Iki malonaus.

13