60113 Rally Car

Pagaunu save ant minties, kad vis dėl to esu Lego City fanas. Ne taip seniai tvarkiausi savo neprapakuotų rinkinių lentynas ir pastebėjau, kad City serijos rinkinių sukaupta daugiausiai – tiesiog nedaeina rankos. Būna apsilankai parduotuvėje, kažkas krinta į akį, nusiperki ir pasidedi iki kol laikas ateis, o laikas vis neateina 😀 Bet kai kurie rinkiniai jau pradaryti, kai kur jau trūksta elementų. Kai pradedi konstruoti kažką savo dažnai pritrūksta detalių, tuomet žiūri kuriame rinkinyje galima jas rasti ir ar turi tuos rinkinius. Taip atsitiko ir su sekančiu, į apžvalgą patekusiu rinkiniu – tiesiog pritrūkau pagrindo.

1

Kaip iš nuotraukos matote tai ralinis automobilis. Tikriausiai daugelis iš jūsų irgi tokį turi. Mane asmeniškai sužavėjo priekinių žibintų kiekis, žema bazė ir modelio margumas, bet apie tai šiek tiek vėliau. O dabar šiek tiek informacijos apie rinkinį: rinkinio numeris bei pavadinimas – 60113 / Rally Car, laidos metai – 2016, elementų kiekis – 99, žmogelių skaičius – 1, bendras rinkinio svoris – 161 g, dėžutės išmatavimai – 155 x 140 x 60 mm, RMK – 9,99 €. Iš vienos pusės, kas tie 10 eurų? Bet žvelgiant iš kitos pusės ~35 Lt tokiam rinkinukui yra brangoka, tad geriausias metas pirkti per akcijas arba internetu, kaip kam patogiau.

Taip pat būna ir nukainuota produkcija. Ypač kai pakuotė yra šiek tiek apgadinta. Jei rinkinys nėra kažkuo unikalus, tai nėra didelė investicija arba tiesiog perki rinkinį sau, toks trūkumas yra vos pajaučiamas 🙂 Žinoma estetikos čia mažai. Bet svarbu kad visas turinys vietoje ir jokių detalių surinkimo eigoje netrūko.

2

Priekinėje dėžutės pusėje yra pavaizduotas visas rinkinys iš geriausio rakurso – tą jau teko patirti per daugybę fotografuojamų rinkinių. Dėžutės gali gi matome modelį bei žmogelį iš skirtingų kampų ir tam tikras žaidimo galimybes.

3

Šitaip atrodo pilnai sudėliotas rinkinys – mašinėlė, pilotas ir finišo vėliava. Nedaug, nedaug – bet atminkime, čia yra vos 100 elementų. Nepaisant to fakto, kad nei vienas elementų pakelis nebuvo pradarytas iki manęs, berenkant vis galvojau, ar nepritrūks ko nors. Tiesiog atrodė, kad detalių yra ženkliai mažiau, nei prireiks surinkti ralinį automobilį. Bet viskas baigėsi laimingai.

9

Žinoma kaip ir kiekviename rinkinyje, šiame yra tam tikrų privalumų bei trukumų. Pradėkime gal būt nuo pozityvių momentų: modelis kokybiškai surinktas, nėra jokių klibančių elementų, margų lipdukų dėka modelis atrodo sportiškesnis, kai kurie elementai priduoda tam tikros agresijos – sportiniam automobiliui tai yra privalumas. Trukumų bus nedaug, bet vis dėl to bus: prastas galinės paneles dizainas – lieka tuščia vieta, kurią norėtųsi kuo nors užpildyti. Taip pat prie ratų arkų yra tam tikri tarpai, kurie šiaip galėtu būti užpildyti.

11Porą žodžių norėčiau pasakyti ir apie žmogelį. Kaip iš nuotraukos matote, bolido pilotas turi gan margą kostiumą. Liemens piešinys prasitęsia ir ant žmogelio nugaros. Daugiau nuotraukų kaip ir anksčiau rasite mūsų Flickr galerijoje.

13

Visi rinkinio elementai, kurie papuošti lipdukais. Kaip tikriausiai žinote iš praeitų apžvalgų, nesu lipdukų fanas. Mano manymu tegu geriau būna arba paveikslėlis, arba išvis nieko. Žinoma su lipdukais yra pasirinkimas – jus arba turite vienos spalvos kaladėlę, arba galite ją paversti margiu puošmenos elementu. Pasirinkau antrą variantą, nes sportinė mašina turi matytis iš tolo.

14

Taip pat norėčiau paminėti ir tą specifinį elementą, dėl kurio rinkinys pagaliau buvo pradarytas. Šis elementas gaminamas jau nuo 1996 ir produkcijoje sutinkamas: juodos, mėlynos, šviesiai pilkos (light bley) ir pilkos (light gray), raudonos, baltos, bei geltonos spalvos. Žinoma norėtųsi didesnės spalvų įvairovės, bet dažniausiai šis elementas mažai matomas.

15Ir galiausiai rinkinio instrukcijos bukletas, kurio pdf variantą galite rasti oficialioje Lego svetainėje.  Instrukcija yra labai išsami, tad dėliojant keblumų tikrai nebus. Taip pat bukleto gale atrasite ir elementų sąrašą, kuris taip pat yra pasiekiamas arba BrickLink arba BrickSet duomenų bazėse. Visiems automobilių gerbėjams rekomenduoju bent vieną įsigyti – ganėtinai smagus elementų mišinys, kuris labai pravers konstruojant savo išgalvotus bolidus.