60171 Mountain Fugitives

Pagaliau pasirodė naujieji Lego rinkiniai ir kaip anksčiau skubu prigriebti kokį žmogelių rinkinį. Nepamenu ar taip buvo visad, bet paskutinius 3 metus pasirodo taip vadinami starter pack’ai, kuriuose didesnis akcentas skiriamas žmogeliams. Ir taip, paskutiniu metu užsėdau ant City serijos, tokiai manijai nerandu logiško paaiškinimo, nebent tai, kad dėliojame miestą.

1

Labai krito į akį avilio elementas – tai šių metų nauja detalė. Kol kas ji yra tik šios Bright Light Orange spalvos ir pasitaiko trijose City serijos rinkiniuose. Kadangi šis yra pigiausias, nutariau per daug neišlaidauti. Tačiau teks, tikrai teks… Juk visad kažkas įdomaus atsiranda naujuose rinkiniuose, jei ne atskiri elementai, tai figūrėlės arba žvėrys, kurių vėliau net neapsimoka pirkti atskirai.  Be avilio šiame rinkinyje yra ir kitų naujų elementų, detalių sąrašą prikabinu štai čia. Žinoma nauji yra ir žmogeliai, bet viskas iš eilės.

Pirma pradėkime nuo įprastos informacijos apie rinkinį: rinkinio numeris bei pavadinimas – 60171 / Mountain Fugitives, laidos metai – 2018, elementų kiekis – 70, žmogelių skaičius – 4, bendras rinkinio svoris – 128 g, dėžutės išmatavimai – 155 х 140 х 43 mm, kadangi rinkinys yra gan naujas, visų duomenų apie jį kol kas neturime, RMK – 9,99 €. Mažmeninė kaina panašiems rinkiniams yra fiksuota ir nuo elementų kiekio nepriklauso. Bet palyginus su dabartinėmis žmogelių kainomis, šis rinkinukas yra vertas dėmesio vien iš žmogelių parinkties, prie viso to turim ir palaidų kaladėlių. Šiame rinkinyje turim štai kokią figūrėlių parinktį:

3

Du plėšikai ir tiek pat teisėsaugos pareigūnų. Kiekvienas iš žmogelių turi tam tikrą aksesuarą – dvi lopetos, antrankiai ir racija. Visi žmogeliai labai kokybiški ir spalvingi. Piešinėliais papuoštos tiek priekinės, tiek galinės liemens pusės. Pareigūnų kojų elementai taip pat papuošti. Nors tai ir yra kalnų policijos departamentas, mieste šie veikėjai irgi ras savo pritaikymą. Bet labiausiai iš visų man patiko vyrukas su dryžuotais marškiniais.

11

Visų pirma žmogelis turi fainą šukuosenos elementą bei dvi skirtingas veido išraiškas. Šioje nuotraukoje galite to ir nepastebėti, bet padidinus išvysite įgėlimų žymes, dėl to žmogelio veidelis toks nusiminęs. Taip pat neiškarto pastebimas auksinis žmogelio dantis – visas smulkmenas galite pastebėti apsilankę mūsų Flickr galerijoje.  Dabar prieikime svarbiausios dalies:

16

Taip, tai avilys. Kabantis ant (tikriausiai) pušies šakos. Visa konstrukcija yra labai primityvi – bet kaip ir minėjau, rinkinys labiau skirtas žmogelių pasipildymui, tad likusioms konstrukcijoms skiriama mažiausiai dėmesio, nors čia irgi yra tam tikrų malonių dalykų. Po medžiu galima pastebėti slaptavietę, kurioje galima saugoti aukso spalvos kaladėles. Tačiau ne šį kartą, nes jomis jau pasirūpino kitas rinkinio plėšikas:

18

Per upes ir mažyčius krioklius plėšikė sprunka irkluodama su kastuvu. Jus sakysite, kad popieriaus lape ant rasto toli nenuvažiuosi? Čia jau tikrai, ir žinot… ją tuoj pat pričiups atkaklūs policijos pareigūnai. Kaip pastebit rasto konstrukcijoje irgi naudojamas naujas elementas – 2×2 apvali lygi plokštelė su metiniais medžio žiedų paveikslėliu.

21

O štai taip atrodo visas rinkinys. Visi 4 rinkinio veikėjai, medis su slapuku ir avilio formos galvos apsiaustu, dvivietis rastas, brangaus metalo luitai ir žinoma policijos keturratis. Šis rinkinys kaip atskiras elementas neturi itin daug žaidimo galimybių, tačiau tai puikus papildinys prie miesto kolekcijos, tai gera pradžia kalnų policijos departamento vystymui, tai unikalūs žmogeliai, smagi atmosfera, naudingi elementai ir gerų emocijų užkratas.