70821 Emmet and Benny’s Workshop!

Ilgai laukėme antrosios stebuklingos Lego visatos filmo dalies ir šiek tiek nusivylėme, bent jau kai kurie mūsų komandos nariai. Visų pirma tai susieta su rinkinių įvairove, taip pat ir filmas pasirodė silpnesnis nei pirma dalis, o ką jau kalbėti apie kainų šoktelėjimą – čia manau kiekvienam prastos naujienos. Kaip ten bebūtu, šiandien apžvelgsime vieną iš naujesnių The Lego Movie 2 rinkinių. Pasirinkau vieną pigesnių rinkinių, nes jaučiu, kad Lietuvoje mano apsipirkimai pasibaigė. Pora eurų finansinės padėties žinoma neišgelbės, tiesiog nusibodo Lietuvos verslininkų politika. Palikim šias negatyvias emocijas ir šokim prie ilgai lauktos apžvalgos: Emeto ir Benio “statyk ir taisyk” dirbtuvės.

1

Šis rinkinys rekomenduojamas vaikams nuo 4 metų ir šiaip galėtu būti priskirtas prie Juniors serijos kaip dauguma kitų serijų rinkinių. Čia turime porą pagrindinių veikėjų, jų mėgstamas transporto priemones ir šiek tiek įrankių visą tai konstruoti bei remontuoti. Apžvalgos pradžioje pagal visas tradicijas pateikiame pagrindinę rinkinio informaciją: laidos metai – 2019, rinkinio numeris bei pavadinimas – 70821 / Emmet and Benny’s ‘Build and Fix’ Workshop! , elementų skaičius – 108, žmogelių kiekis – 2, bendras rinkinio svoris – 320 g, dėžutės išmatavimai – 262 x 191 x 61 mm, RMK – 21,99 €. Ar man vienam kaina atrodo keista? Tarsi padidėjo pora eurų? 😀 Pavarčius katalogą, keistos kainos aptinkamos prie kai kurių serijos rinkinių, taip pat teko matyti ir kai kurių Star Wars rinkinių pakilusias kainas.. su kuo tai susieta manau daug aiškinti nereikia.

Iš vienos pusės žvelgiant apmaudu, iš kitos pusės – liūdna 😀 Jau nebepamenu kiek kartų su draugais kėlėme šį klausimą diskutuodami, bet vienintelis loginis išvedžiojimas – mūsų kai kurių tautiečių godumas. Paprasti pirkėjai galimai pasirinks kito gamintojo produktą, o kas lieka mums? Žinoma – apsipirkti užsienyje. Aš nieko nepropaguoju, tiesiog mintys balsu. Kiekvienas renkasi pagal savo galimybes, man asmeniškai nusibodo, ieškosiu pigesnio būdo įsigyti norimus rinkinius bei palaidas kaladėles. Grįžtant prie rinkinio – padarykime palyginimą. 2014 metais buvo pasirodę pirmosios filmo dalies rinkiniai, porą jų apžvalgų galite rasti ir mūsų tinklapyje: 70818 ir 70817. Šių metų rinkinys pagal savo elementų kiekį šiek tiek panašus į juos abu, bet yra brangesnis, kodėl?

2

Kitoje pusėje pavaizduoti paveikslėliai dar labiau primena jaunučiams skirtus rinkinius. Tokio pobūdžio rinkiniai puikus startas pereiti iš Duplo pasaulio. Konstravimo palengvinimui rinkinio transporto priemonės susirenka naudojant didelius technikos pagrindus. Vienas skirtas automobiliui, mano manymu tai yra sumažintas 70829 pabėgimo bagis, o kitą pagrindą naudojame klasikinio kosmoso stilių atkartojančiame erdvėlaivyje. Neslėpsiu, būtent dėl šio kosminio aparato ir pasirinkau šį rinkinį, man, kaip ir Beniui labai patinka erdvėlaiviai ir dvigubai jei tai klasikinio kosmoso serija.

4

Rinkinio viduje rasime du vidutinio didžio sunumeruotus maišelius ir vieną didelį erdvėlaivio pagrindą. Instrukcijose dėliojimo eiga suskirstyta pagal pokučių numerius, tad mažiesiems fanams nekils jokios sumaišties. Čia reikia padėkoti TLG, kad visaip stengiasi įtikti mažiesiems inžinieriams.

5

Porą žodžių norėčiau paminėti ir apie instrukcijų bukletą. Anksčiau neteko pastebėti, bet dabar dešiniajame apatiniame kampe galime pastebėti Lego Life logotipą bei QR kodą. Anksčiau buvo tokios kalbos, kad gamintojas vis pamažu nori atsisakyti popierinės instrukcijų versijos ir pereiti prie virtualių – tai yra sveikintina, taip žmonija labiau tausoja gamtą. Tačiau vartotojų patogumui reikia sukurti paprastas bei daugeliui įvairiais būdais prieinamas aplikacijas. Šį rinkinį dėliojau naudodamasis pdf instrukcijų versija kuri yra prieinama Lego Life programėlėje. Taip pat programoje yra ir virtualaus dėliojimo seka, kurią mano manymų reiktu koreguoti, tobulinti. Pati Lego Life programėlė irgi nėra stebuklas, ypač kai pakimba ar meta klaidas. Mūsų Flickr galerijoje galite rasti porą paveikslėlių iš virtualios aplikacijos, ten pat surasite ir elementų sąrašą. Detalių sąrašas taip pat prieinamas ir duomenų bazėse: BrickSet ir BrickLink.

6

Šitaip atrodo visas rinkinys: mašinėlė, erdvėlaivis ir dirbtuvės. Emeto ir Benio dirbtuvėse gausu įvairiausių instrumentų, yra dujų balionas, spintelė ant ratukų. Emeto mašinėlė sukonstruota ant automobiliams skirto 30076 pagrindo, gale yra ugnies liežuviai bylojantis apie turbo režimą. Benio erdvėlaivis turi krovininę sekciją kur talpinama mažytė mašinėlė – būtent taip, kaip tą galėjome matyti senajame 924 Space Transporter rinkinyje, tad erdvėlaiviu gali keliauti net du žmogeliai. Džiugina ir tai, kad rinkinyje nėra lipdukų. Visi elementų papuošimai yra atspausdinti paveikslėliai.

14

Žmogeliai atrodo itin kokybiškai. Emeto kostiumo šviesą atspindinčios juostelės atrodo šiek tiek patrintos – juk tiek metų praėjo nuo pirmo mūsų susitikimo, be to Bricksburg’ą užklupo ne patys geriausi laikai. Visi žmogelio elementai apart šukuosenos yra 2019 metų gamybos, o ši Emeto figūrėlė pasitaiko dar dvejuose rinkiniuose. Benio sudedamosios dalys yra jau gerokai pasenusios, iš naujienų tiktai galvos elementas. Lygiai tokį pat Benį galime atrasti ir 70841 rinkinyje. Abudu žmogeliai turi po dvi veido išraiškas. Pagaliau Benis gali atrodyti ir nusiminęs figūrėlės pavidale.