70905 The Batmobile

Dar nuo vaikystės laikų mano mėgstamiausias visų laikų komiksų herojus yra Betmenas. Anksčiau labai patiko animaciniai filmai su šiuo veikėju, taip pat nesu praleidęs nei vieno filmo su Batman dalyvavimu – tas liečia ir The Lego Batman Movie. Šiame animaciniame filme labiausiai patiko ratuotas herojaus draugas, tad šis rinkinys iškarto pakliuvo į mano Wish List’ą. Dabar gi dalinuosi savo mintimis ir įspūdžiais su jumis. Beje, apžvalgoje bus paslėptas mini konkursas…

1

Pradžiai šiek tiek informacijos apie rinkinį: rinkinio numeris bei pavadinimas – 70905 / The Batmobile, laidos metai – 2017, elementų skaičius – 559, žmogelių kiekis – 5, bendras rinkinio svoris – 894 gramai, dėžės išmatavimai – 376 x 260 x 66 mm, RMK – 59,99 €. Dabar gi tokį rinkinį galima įsigyti šiek tiek pigiau. Palyginus su kitais DC visatos Batmobiliais šis atrodo gan išskirtinai ir žinoma griozdiškai. Kaip prisimename iš kino, šis automobilis turėjo savybę transformuotis į kitas transporto priemones, bet kuriant Lego modelį iš tikrų kaladėlių tokia užduotis yra sunkiai įgyvendinama, ypač tokiame mastelyje.

Kadangi dažnai rinkinius pasirenkame pagal modelio patrauklumą, ne naujiena, kad dėžės atrodo taip viliojančiai, čia jau dizaineriai pasistengia. Priekinėje dėžutės pusėje matome visą rinkinį tam tikro veiksmo metu. O iš galo yra pavaizduoti tam tikros modelio funkcijos, kurios tikriausiai dar labiau sustiprina susidomėjimą. Žinoma ne visi mes smalstūs ant išvaizdos, kai ką labiau domina tam tikros detalės, o būna ir tokių atvejų, kad reikia tiesiog išskirtinių figūrėlių.

2

Man asmeniškai viskas imponuoja, kiek figūrėlės, tiek ir pats transformuojantis bolidas. Kodėl sakau transformuojantis? Ogi todėl, kad šis Batmobilis turi besikeičiančią pakabą. Norit paversti savo mašina visureigiu – ne bėda. O gal reikia kuo labiau prisispausti prie žemės paviršiaus? Manau tai irgi įgyvendinama. Bet labiausiai patiko funkcija su riedėjimu šonu arba ašių transformacija į kojas. Tokio dar tikrai neteko matyti. Bet visos paslaptys jau greit atsiskleis ir jus galėsite pamatyti ką iš tikro gali šis monstras.

4

Pradarius dėžę buvau maloniai nustebintas – visi elementų pakeliai buvo sunumeruoti, tai labai palengvina dėliojimo seką. Kaip ir anksčiau palieku nuorodą į detalių sąrašą: bricklink ir brickset. Sąrašai gali vienas nuo kito skirtis.

5

Šiame rinkinyje yra du instrukcijų bukletai. Juos galite rasti oficialioje Lego svetainėje. Taip pat rinkinyje yra ir lipdukų. Kartais jų išvis nenaudoju, nes susiaurėja elementų panaudojimo sritis pagal spalvą. Bet kartais juos reikia pakabinti, bent jau tam, kad modelis neatrodytu visai prastai.

6

Atsimenant paties veikėjo žodžius: “Dėlioju tik iš juodos spalvos, ir retkarčiais iš labai tamsiai pilkos…”. O ką mes čia matome? Prikišta visokių spalvų. Dar gerai į objektyvą nepakliuvo rožinė kaladėlė – o ji yra. Iš pat pradžių konstrukcija labai menkai primena automobilį, labiau kažką iš vandens transporto serijos.

7

Vandens transportas? Taip, iš tikro mes konstruojame super greitaeigį katerį, kuris vos po kelių žingsnių pradeda transformuotis į didžiulį visureigį. Žinoma tokiame modelyje norėtųsi daugiau smulkmenų, puošmenų, bet yra kaip yra.

8

Taigi, pagal kontūrą modelis jau primena kažką bendro turinčio su automobiliu. Tam tikri elementai vis dėlto suteikia mašinai ypatingo žavesio: priekinis radiatoriaus elementas, šone kyšantys išmėtimo vamzdžiai, gale esantys turbo varikliai bei žinoma šikšnosparnio sparnai.

9

Šitaip atrodo galutinai surinktas modelis. Kaip matote iš nuotraukos, vos kelis lipdukus panaudojau – automobilio numeriai bei Betmeno ženkliukai – tokie ženklinimai tiesiog iš must be serijos. Žinoma norėtųsi, kad modelis būtu labiau drastiškas, bet nepamirškim, kad tai yra priartinta automobiliui iš animacinio filmo replika, ji turi būti lengvai atpažįstama pagal visus turimus atributus.

20

Ir štai – neįprastas judėjimo būdas. Lyg ir išlieka visas automobilis nepakitęs, tiesiog ratai virsta tam tikromis pagalvėmis, o ašys dabar labiau primena kojas. Žinoma, ši Batmobilio versija šiek tiek lieta, jei skubi žmonijai į pagalbą geriau atsisakyti panašaus metodo. Kaip ir anksčiau, visas smulkmenas galėsite pasižiūrėti mūsų Flickr galerijoje arba nuspaudus ant nuotraukos.

24

Ir galiausiai žinoma pilnas rinkinys. Pakeliui į pavojaus vietą Betmenui kelią užstoja Kabuki dvyniai, o paskui į mūšį prisijungia šikšnosparnis-žmogus (ManBat). Būtu šiek tiek smagiau rinkinyje matyti kokių  specialių priemonių, kurių pagalba blogiukai bando sutrukdyti Betmeno misijai. Nes dabar jų šansai yra labai menki, kur gi tu pasipriešinsi tokiam milžinui? Geriau traukis iš kelio, jei nori likt sveikas. Ir artėjant prie pabaigos, norėčiau porą žodžių pasakyti apie rinkinio veikėjus:

f1

Visi žmogeliai kaip ir priklauso pagaminti itin kokybiškai. Žinoma būna, kad pasitaiko brokas, bet man asmeniškai nei karto nėra taip nutikę. Jau kaip ir standartiškai žmogelių liemens elementas turi printus iš abiejų pusių. Visi apart dvynių žmogeliai turi dvipusius veidus su skirtingomis mimikomis. Daugiau, bei detalesnes veikėjų nuotraukas rasite mūsų Flickr albume.

Beje, kaip pamenate, apžvalgos pradžioje buvau užsiminęs apie tam tikrą konkursą. Rinkinio apžvalgą ruošiausi parašyti vos tik gavus rinkinį, bet vis atidėliojau ir tik praėjus laikui pastebėjau kur padariau klaidą – ji tiesiog akivaizdi. Jums tereikia surasti tą klaidą ir Facebook paskyroje komentaruose aprašyti ją. Taip pat pamėgti susietą užrašą ir pasidalinti (Share now / Pasidalinti dabar). Laimėtoją išrinksim už savaitės atsitiktiniu būdu random generator aplikacijos pagalba. O laimėti galima šį žurnalą:

_dsc8735