71245 Adventure Time

Kai dažnai tenka stebėti kainų kilimą bei smukimą ir laukti tinkamo momento kartais pasijuntu tikru medžiotoju. Žinoma mano laimikis kiek skiriasi, bet tas jausmas… na, jus supratot.  Nežinau kiek laiko teko stebėti šio rinkinio kainų kaitas, bet jau spėjau užmesti akį ir į žaidimo apžvalgas ir įsigyti kelis komiksus. Iš esmės viso rinkinio man kaip ir nereikėjo, galėčiau apsieiti vien žmogeliu, bet vien iš figūrėlės apžvalgos neparašysi, o norėtųsi pasidalinti savo mintimis su mūsų skaitytojais, aptarti tam tikrus dalykus, gal būt pateikti kokią konsultaciją.

1

Šios dienos herojais tapo Adventure Time rinkinio veikėjai: Finas – žmogus, Džeikmobilis ir senovinis karo dramblys. Tai jau antrasis Lego Dimensions rinkinys pakliuvęs mums į apžvalgą, bet užbėgsiu už akių – tikrai ne paskutinis 🙂 Kaip ir visada apžvalgą norėčiau pradėti nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 71245 / Adventure Time (Level Pack), laidos metai – 2016, elementų skaičius – 97, žmogelių kiekis – 1, bendras rinkinio svoris – 106 g, dėžutės išmatavimai – 215 x 210 x 50 mm, RMK – 29,99 €. Kaip matote rinkinys nėra iš pigių turint omeny, kad vos 100 elementų ir viena figūrėlė… vėl gi licencijos įkainiai daro savo liūdną darbą, bet žmonės perka, ko tik nepadarysi dėl kolekcijos papildymo, ypač kai kalbama apie tokias retas figūrėles.

Tikriausiai bučiau save užkankinęs negyvai, jei pirkčiau šį rinkinį už pilną kainą. Taip, tu niekada nežinai ar kada bus didesnė nuolaida, bet patarimas kolekcionieriams – neskubėti, įvertinti prekės kiekybę, pastebėti kainų pokyčius ir galiausiai užsibrėžti preliminarią kainą, kiek galėtumėte išleisti tam tikram rinkiniui. Žinoma, jei 30 € panašiam rinkiniui išleisti jums vieni juokai, galit pamiršti viską ką minėjau. Kitais atvejais teks nemažai laiko praleisti tinkle ir laikui atėjus nedvejoti, nes jei ne jus, kažkas kitas tikrai nupirks 🙂

2

Prieš tai esu minėjęs, kad rinkinys ganėtinai brangus dėl licencijos įkainių, taip tas dalykas niekur nedingsta, bet taip pat kainą sudaro ir papildomas žaidimo lygis. Kadangi tai yra Level Pack rinkinys, jį įsigijus virtualioje erdvėje galima aktyvuoti visiškai atskirą Adventure Time žaidimo lygį. Gal būt rinkinį vertinčiau kitaip jei turėčiau galimybę visus modelius aktyvinti žaidimo erdvėje ir kaina tampa adekvati. Bet yra kaip yra, gal būt ateityje nusišypsos tokia laimė. Beje, pagrindinėje dėžutės pusėje yra vaizduojamos kai kurios žaidimo ištraukos bei pagrindiniai rinkinio veikėjai. Kitoje pakuotės pusėje galime pastebėti visas modelių kaitas. Virtualioje erdvėje jie šiek tiek skiriasi nuo tų, kuriuos galime surinkti iš kaladėlių – tai irgi šiek tiek liūdina.

3

Šitaip atrodo mūsų rinkinio veikėjai. Tiesą pasakius senovinio karo dramblio iki šiol nesu matęs, kažkaip jis man praslydo. Užtat galiu įvardinti pagrindinių veikėjų vardus. Šiame rinkinyje figūrėlės pavidalų atstovauja tik Finas – žmogus. Jo ištikimas draugas bei nuotykių kompanionas Džeikas transformavosi į mašiną. Žaidime tą galima išbandyti – gan greita transporto priemonė. Bet realiame kaladėlių pasaulyje mašinėlė nėra pritaikyta figūrėlių atrakcijai.

4

O dabar metas susipažinti su pagrindiniu rinkinio veikėju. Ši figūrėlė iš visos Adventure Time serijos man patinka labiausiai. Ir ne dėl to, kad tai yra pagrindinis animacijos veikėjas, tikrai ne… Tiesiog esu sužavėtas žmogelio veido išraiška 😀 Pagal savo charakterį Finas yra šiek tiek patrakęs, o ši mimika visą esmę leidžia perduoti nuotraukų pagalba. Ne kartą teko matyti kuriozinius kitų autorių darbus (nuotraukas), kur figūravo būtent ši veido išraiška, tiesiog sunku nusakyti žodžiais, reikia vieną sykį pamatyti ir jus viską suprasite. Taip pat žavi ir iš apvalkalo pagamintas šalmas – šiek tiek primena katino auseles. Žmogelio liemens bei kojų elementai nėra papuošti jokiais ornamentais, nes pagal filmuką veikėjas būtent taip ir atrodo – žydros spalvos marškinėliai bei mėlynos spalvos šortai. Ant nugaros galima pamatyti nedidelę žalios spalvos kuprinę, kurioje telpa begalė daiktų. Rankoje narsusis nuotykių ieškotojas laiko auksinį kardą, šiuo atveju jis yra pagamintas iš lanksčios medžiagos, tad greitai nenusidėvės. Taip pat žmogelis turi ir antrą veido išraišką, šiek tiek ramesnę. Daugiau veikėjų nuotraukų rasite mūsų Flickr albume.

9

O štai ir neišskiriamieji draugai. Žinoma Džeikas labiau įsimintinas šuns pavidalu, bet kai ateina nuotykių metas, niekas nežino kokiomis formomis virs šis stebuklingas šuo. Mašinėlė yra gan paprastos konstrukcijos, bet šiek tiek primena kokį seniau gamintą Citroen markės automobilį, kur galiniai ratai yra paslėpti. Šioje versijoje jų nepamatysime ir mašiną apvertus. Taip pat Džeikas gali virsti į sraigės formos būtybę ir transformuotis į plasnojančią ore valtį.

14

Metas susipažinti su paslaptinga būtybe – senoviniu karo drambliu. Konstrukcija išties šiek tiek primena dramblį – yra didelės ausys, dramblio iltys bei straublys. Bet kažkas čia ne taip, tą patį vaizdą galime stebėti ir iš galo, kur pagal viską turėtu būti uodega. Pasirodo šis dramblys gali skraidyti, nes kojose įmontuoti galingi varikliai, o vietoje ilčių mes turime galingas patrankas, kurių pagalba teigiami veikėjai susidoroja su blogiukais. Šis dramblys irgi gali keisti savo pavidalą kiek žaidime, tiek šiame rinkinyje – gelmių povandeninis laivas ir kosminis moliuskas.

20

Dar keletą žodžių norėčiau pasakyti apie instrukcijas. Kaip ir anksčiau, tai yra tam tikras bukletas, vadovaujantis kuriuo galime surinkti tik figūrėlę. Visus kitus modelius teks rinkti pagal virtualiai pasiekiamas instrukcijas. Šitoks konstravimo būdas yra šiek tiek neįprastas, bet iš kitos pusės žvelgiant nereikia papildomo popieriaus. Be to visi bukletai vargu ar sutilptu į rinkinio dėžutę.