75827 Firehouse Headquarters apžvalga

Sveiki fanai. Kaip jau žinote, prabėgusį savaitgalį mums teko dalyvauti Robotiada2017 renginyje, kur pristatėme savo Lego miesto pirminį variantą. Jis bus pildomas, jo elementai bus keičiami ir jis bus visaip tobulinamas, kol nepasieksime norimo rezultato (tikiuosi niekada) 😀 Bet dabar ne apie tai, norėtumėme Jums pristatyti vieno pastato apžvalgą. Taip, tai yra oficialus Lego rinkinys, kuris puikiai įsilieja į miesto šurmulį. O dar labiau, jei tame mieste yra vaiduoklių. Tai kone didžiausias rinkinys pagal detalių skaičių kurį teko surinkti, bet ir laiko surinkti tokiam milžinui irgi išeikvojome.

dsc02738

Pradėkime nuo rinkinio pagrindinės informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 75827/Firehouse Headquarters, laidos metai – 2016, elementų skaičius – šičia yra viena keistenybė, BL duomenų bazėje nurodoma, kad rinkinyje yra 4000 detalių, ant pakuotės kitas skaičius – 4634, kaip yra iš tikro sunku nusakyti, nes mirtumėme kol suskaičiuotumėme. Figūrėlių kiekis – šičia irgi ne viskas paprasta, ant dėžutės gerai matosi, kad rinkinyje yra 12 figūrėlių, tačiau du (rausvas bei žydras) vaiduokliai nėra skaičiuojami kaip figūrėlės, tad remiantis BL duomenimis teigsim, kad žmogelių vis dėl to 10. Bendras rinkinio svoris – ar kada teko laikyti Lego statinį kuris sveria virš 6 kilogramų?  Taip, šio milžino bendra masė lygi – 6416 gramams, o dėžės išmatavimai  irgi stulbina – 580 x 485 x 185 mm – jeigu nemetat dėžių, ši užims labai daug vietos 🙂  RMK – 349,99 €, kaina yra paimta iš vokiečių S@H svetainės, tad su mūsų šalies kaina gali skirtis.

Tikriausiai jau iš pirminės informacijos matosi, kad rinkinys vertas dėmesio, nors čia labiau taikomasi į franšizės fanus, taip, rinkinys yra kultinis. Sprendžiant iš žmogelių parinkties jis tai yra pirmoji Ghostbusters dalis, kai buvo praverti vartai į kitą pasaulį. Labai patiko žmogelių atitikimas su filmo veikėjais, pastato detalumas ir šiaip bendra dvasia. Žinoma kaina yra gan nemenka, bet šiaip ir rinkinys nėra mažas.

dsc02739

Labai patiko rinkinio pristatymas ant įpakavimo – labai detaliai pavaizduoti tam tikri modelio elementai. Kadangi tai ne šiaip pastatas, patartina užmesti akį ir jo vidun. Daugiau nuotraukų su rinkinio įpakavimu rasite mūsų Flickr galerijoje.

dsc02743

Tokį dalyką sutinku pirmą sykį. Tiesiog niekad neteko rinkti panašių milžinų. Buvau šiek tiek nustebęs, kai rinkinio dėžėje aptikau papildomas dvi dėžes. Iki šiol nelabai suprantu, kam to aplamai reikėjo, vis vien detalių pokučiai yra sunumeruoti ir niekas ten nepasiklys.

dsc02746

Koks rinkinys, tokia ir instrukcija.  Esu labiau pratęs prie smulkesnių rinkinių, tad plonesni bukletai man įprastas reikalas. Bet kai susiduriu su panašaus masto rinkiniais jau nežinau ko ir tikėtis. Instrukciją sudaro 400+ psl, kuri labiau primena kokią knygą. Ją galite parsisiųsti iš oficialios svetainės.

dsc02750

Jau po keliolikos puslapių pradeda matytis tam tikri pastato bruožai. Pastato sienos yra dviejų taškelių storio, tad išorėje matome vienokius spalvą bei ornamentą, o jau pastato viduje ryškėja kiti atspalviai. Tokia stiliaus konstrukcija išlieka visame pastate, tik kad keičiasi spalvos bei ornamentai. Taip pat patiko akcentuojamos smulkmenos, kiek paviršiuje, tiek namo viduje.

dsc02756b

Šitaip atrodo pirmasis aukštas, kuriame bazuojasi nedidelis garažas bei medžiotojų asistentai. Aukštas pripildytas įvairių aksesuarų, baldų, taip pat papuoštas apyvokos reikmėmis. Šiek tiek suglumino padėtis su spintomis. Kadangi komandoje yra 4 veikėjai, turėtu būti ir 4-rios spintos, bet ne, vienos trūksta. Tas pats buvo pastebėta ir su lovų skaičiumi – matyt vienas komandos narys tiesiog svečiuojasi šioje buveinėje.

dsc02761b

Šičia matote antro aukšto dalį. Kadangi pastatas prasiveria kaip lėlių namas, jo lygiai konstruojami ir jungiami į bendrą visumą dalimis – iš dalies tai puiki funkcija, leidžianti pasigrožėti interjeru ir esant reikalui pažaisti, tačiau tai kelia papildomus nepatogumus transportuojant konstrukciją. Apie vidaus apdailą nieko blogo pasakyti negalių, viskas labai detaliai papuošta, yra net tokios smulkmenos kaip pienas šaldytuve. Didesnės raiškos nuotraukas rasite mūsų Flickr galerijoje arba paspaudę ant nuotraukos.

dsc02781b

Šioje nuotraukoje pavaizduotas aptaškytas klozetas. Žiūrint iš arčiau galima nuspėti kokio padaro tai daryta. Labai patiko kiekvieno kambario detalumas, smulkūs elementai, kurių neiškarto pastebėsi. Šį kartą kalbu apie veidrodį, kuris iš tikro atspindi – beveik kaip tikras. Vienintelis dalykas kuris man nėra suprantamas – kodėl kūrėjai nesugalvojo kambarių skirstimo elementų? Nes gaunasi taip, kai pastatas yra uždaras, kiekvienas lygis yra tarsi vienas didelis kambarys – klozetas bei miegamasis atsiranda vienas greta kito… atspėkit kur miega Winston Zeddemore veikėjo žmogelis, nes pagal viską tai yra mūsų svetys 😀

dsc02788

Šitaip atrodo pilnai surinktas rinkinys – beliko sustatyti žmogelius ir iškabinti vaiduoklius. Iš esmės surinkti tokį pastatą nėra sunku, taip pat tai užima nedaug laiko. Tačiau tie, kuriems teko rinkti Modular tipo statinius žino, kad visas vargas slypi viduje. Reikia surinkti ir baldus, ir puošmenas – baisiausias dalykas tai didžiulės mozaikos arba kilimai su ornamentų, jos surenkamos iš smulkiausių elementų. Bet visa tai pasiteisina kai mes išvystame galutinį variantą. Kadangi tai yra labiau žaidimui skirtas produktas, jis turi būti jam pritaikytas, o šis patikėkit yra.

dsc02789

Labai nudžiugino pastato architektūrinis stilius, nėra pamiršta apie slenksčius bei smulkiausias puošmenas, nutrupėjusios apdailos efektą bei spalvų darną. Man asmeniškai vidaus apdailos galėtu ir nebūti, vis vien toks pastatas labiau vertinamas kaip objektas, nei žaidimo laukas, matyt viskas priklauso nuo fanų amžiaus. Vienintelis dalykas kuris bado akis yra galinė pastato siena, pasiruošę?

dsc02790

Kodėl? Kodėl modelio dizaineriai nesugalvojo gražesnės apdailos? Išeina taip, kad jos čia aplamai nėra, nes tai, ką matome yra vidinės sienos sluoksnis. Ruda dalis – sekcija per visą pirmo aukšto sieną, smėlio spalvos dalys yra dviejų aukštų vidinės sienos. Mano manymu čia yra didžiulė spraga tokio lygio rinkiniui, nors pats imk ir ištaisyk. Ir žinote, tokią tendenciją pastebėjau daugelyje Modular tipo pastatų. Yra tam tikra siena, kuri yra užkardoma kitų pastatų ir jos nesimato, tai pagal dizainerių logiką jei jos nesimato, tai nėra ir reikalo ją dailinti?

dsc02792

Šitaip atrodo pusė iš kurios buveinė atsiskleidžia. Namo sienos išsiskečia nuo pat grindų iki stogo, tuo metu kai pagrindas išlieka statinis. Kiekvieno aukšto blokas yra dėliojamas atskirai ir vėliau pastatas susideda iš tam tikrų dalių. Kai būstinė yra išskleista, ji nebe atrodo tokia tvirta – atskirai dėliotos dalys lengvai pašalinamos, tad žaidžiant reikia tam tikros atsargos. Nepaisant trukumo su galine siena, yra tam tikrų elementų kurie džiugina akis. Šiuo atveju tai iš kairės esantys gaisriniai laiptai – atrodo labai tikroviškai.

dsc02795

Galiausiai sienos atskleistos ir visas vidaus grožis yra prieinamas. Šioje nuotraukoje visų detalių galite ir nepastebėti, tad būtinai pavartykite didesnės raiškos nuotraukas. Man asmeniškai labai patiko biliardo stalo konstrukcija, laboratorijos stalo įranga, klozeto detalumas, vaiduoklių taupyklė, virtuvės reikmenys, garažo papuošimai, net pakabintas gesintuvas priduoda šarmo. Žinoma vaiduoklių taupyklė galėtu būti didesnė, tam tikri konstrukcijos elementai labiau apmąstyti, laiptinės teritorija atrodo šiek tiek apytuščia, o garažas savyje nesutalpina Ecto-1 automobilio. Bet užtat žiūrėkit kiek visko smagaus. Yra daug kambarių, įvairios paskirties ploto, daug apyvokos elementų, atidaromi vartai – žaidimo galimybės beribės. Įvertinus visus trukumus bei privalumus, mano asmeninis verdiktas šiam rinkiniui būtu teigiamas. Visas spragas juk galima ir patiems pašalinti, o toks kultinis rinkinys tiesiog must have rimtesnio franšizės fano kolekcijoje. Ką gi, pats metas susipažinti ir su šio rinkinio veikėjais, kurių yra 10 arba 12 😀

1

Pradėkime nuo medžiotojų komandos. Užbėgdamas už akių norėčiau paminėti, kad naudojamas žmogelių stovas yra iš kito (21108 Ecto-1) rinkinio. Kadangi narsūs vaiduoklių medžiotojai yra ginkluoti plazminėmis patrankomis, kurios šiaip nemažai sveria, sustatyti juos tiesiai be jokių pagrindų vargu ar pavyks. Narsiosios komandos nariai yra unikalūs ir atkartojantys kino veikėjus, iš kairės į dešinę: Dr. Peter Venkman, Dr. Raymond (Ray) Stantz, Dr. Egon Spengler ir Dr. Winston Zeddemore.

2

Vaizdas iš galo – patrankos yra identiškos 21108 rinkiniui. Šiek tiek pasikeitė žmogelių formos apipavidalinimas, pagausėjo piešinukų, taip pat pasikeitė žmogelių šukuosenos bei kai kurių veido išraiškos. Kad pastebėti visus skirtumus pridedu nuotrauką su palyginimu:

7

Pirmos juostos komanda priklauso šiam rinkiniui, antrąją rasite 21108 Ecto-1 rinkinyje. Kiek vieni, tiek kiti turi tam tikrų puošmenų ir žinote sunku apsispręsti kuris variantas yra geresnis.

10

Prie teigiamų veikėjų galima priskirti ir tuos, kurie laikui bėgant išduos savo bičiulius, žinoma ne savo valia. Iš kairės į dešinę: Janine Melnitz, Louis Tully ir Dana Barrett. Paskutiniąją kaip tikriausiai žinote kine vaidino Sigourney Weaver aktorė – jos figūrėlė tiesiog tobula. Šie žmogeliai, kaip ir ankstesnieji turi papildomas veidų išraiškas, kai kurie turi net ir papildomą galvos elementą su tam tikra apsauga.

8

Metas užsiminti ir apie blogiukus. Tiesą pasakius nepamenu šios porelės. Nei bibliotekininkės, nei vairuotojo. Tačiau žaidimo procesui jie tikrai nesutrukdys, gal net atvirkščiai – jį paįvairintu. Gal būt kažką maišau, bet šiame rinkinyje man labai trūksta cerbero (šuns su trimis galvomis). Nes kiek pamenu kine jis buvo būtent toje dalyje, kur buvo atveriami vartai į kitą pasaulį. O jau bibliotekininkė pasirodė antroje dalyje. Bet atminčiai atgaivinti geriau pasižiūrėti šį kiną dar sykį. Kaip ir teigiami veikėjai, šie turi antrines išraiškas. T.y. vien bibliotekininkė gali pasidžiaugti kiek antra veido išraiška, tiek nauja šukuosena.

12

Ir galiausiai tikrų tikriausi vaiduokliai, kurie skraido pro sienas ir kai kurie pro šaldytuvo dureles. Mano galva kiekvienas iš šių veikėjų turėtu būti vardijamas figūrėle, nes didelio skirtumo tarp jų tiesiog nėra, o vieną išskirti būtu neteisinga. Daug apie vaiduoklius neišmanau, tad ir rašyti neturiu ką. Gal būt užsiminčiau apie žalios spalvos vaiduoklį – Slimer, skraidantis glitėsis su neapsakomu apetitu. Vaiduoklis ne piktybiškas, bet labai nerangus, tepantis ir kiek pamenu smirdantis, bet puikiai pritapęs prie vaiduoklių medžiotojų komandos.