75878 Bugatti Chiron

Sveiki fanai, sveiki draugai. Ateina apžvalgų metas. Atsirado šiek tiek daugiau laiko, tai skiriu jį jums 🙂 Kažkada mūsų buvo paklausę, kokiu algoritmu mes ruošiame apžvalgas. Viskas gan paprasta. Yra tarkim rinkinių paletė, išsitrauki dažniausiai atsitiktiniu būdu vieną, pradedi dėlioti ir fotografuoji. Taip pat atsiranda ir tam tikrų elementų poreikis, kurių savo kolekcijoje neturi ir greitai užsisakyti nėra iš kur, tuomet rinkinys į apžvalgą patenka be eilės 🙂 Žinoma dar mėgstame apžvelgti naujienas, jei kartais koks narys ką naujo įsigyja. Didžiuliai rinkiniai irgi laukia savo eilės, bet tam reikia šiek tiek erdvės. Šį kartą rinkinį pasirinkau dėl galinių juodos spalvos arkų, užsisakiau internete, bet kažkur užstrigo, tad teko pradaryti rinkinį…

1

Tiesą pasakius rinkinys man ne itin patinka, čia gal būt įtakos turi asmeninė antipatija Bugatti automobilio gamintojui – tiesiog nelimpa man ši mašina. Apie tai žinoma šiek tiek vėliau, o apžvalgą pradėkime nuo pagrindinės informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 75878 / Bugatti Chiron, laidos metai – 2017, elementų kiekis – 183, žmogelių skaičius – 1, bendras rinkinio svoris – 200 g, dėžutės išmatavimai – 189 x 139 x 59 mm, RMK – 14,99 €. Bet kaip ir anksčiau, rekomenduojama mažmeninė kaina gali kisti nuo regiono, kadangi šių metų kataloguose šios serijos aplamai nėra, tad nėra ir su kuo palyginti, o tuo metų Vilniaus Lego parduotuvėje rinkinys kainavo 17,99 €. Kaip tokiam mažam rinkiniui sakyčiau brangoka, bet prie kainos dar sugrįšime. Metas apžvalgai..

Kaip ir anksčiau pirmiausiai atkreipiame dėmesį į pakuotės dizainą, modelio pateikimą ir gal būt vėliau susimąstome kokią vertę tam tikras rinkinys mums turi. Mano gi atveju tai detalių donoras. Tam tikros dėliojimo technikos vedlys ir dar vienas žmogelis į kolekciją. Beje, tai mano pirmasis Speed Champions rinkinys, bet jau esu nusižiūrėjęs ir kitų, kuriuos artimiausiu metu norėčiau prigriebti. Keistas dalykas – serijos rinkiniuose dažnai pasitaiko skirtingų spalvų arkų poros, čia gi dvi mėlynos ir dvi juodos, sunku surinkti pilną vienspalvę mašiną? :)) Viską savaime suprantama, toks yra unikalus auto dizainas…

2

Bet norint sukurti kažką savo, reikės papildomai užsisakyti palaidų elementų arba pirkti po kelis rinkinius, kas su dabartinėmis kainomis muša per kišenę. Priekinėje dėžutės pusėje pavaizduotas modelis visu savo gražumu, galinėje – pavaizduoti tam tikri automobilio fragmentai, didžiausias dėmesys skiriamas galiniam žibintui bei priekiniams lipdukams. Taip pat galime pastebėti ir originalų Bugatti Chiron automobilį, kurio Lego repliką įsigijome.

3

Rinkinys nėra didelis, juk vos 183 elementai. Pats asmeniškai niekad neskaičiuoju. Detalių sąrašą pasižiūriu BrickSet tinklapyje, o jų kiekį galima rasti ir BrickLink duomenų bazėje. Nuotraukoje pavaizduotas automobilis, vairuotojas su didžiuliu raktų, kelios gairės. Rinkinyje taip pat yra papildomi dekoratyviniai ratlankiai – skiriasi tik piešinys, ir žinoma atsarginiai elementai, kurių nėra daug.

7

Dabar šiek tiek apie automobilio apdailą. Man yra šiek tiek pikta, kad tokios kainos klasės modelis yra puošiamas lipdukais. Žinoma, ne kartą esu minėjęs, kad turim pasirinkimą – klijuoti arba ne, tam tikra paguoda. Bet pažvelgus iš kitos pusės, spausdinti paveikslėliai (print) yra kur kas kokybiškesni ir atrodo prabangiau. Be to lipdukus reikia mokėti suklijuoti, čia ne taip paprasta lygiai pataikyti, jau nekalbu apie paliktus pirštų atspaudus. Šioje vietoje žinokit nusivyliau, smarkiai ir nepataisomai.

8Gale irgi ne viskas taip gražu kaip atrodo. Taip pat yra naudojami lipdukai, iš esmės gal ir neblogai gavosi, bet kiek išmetimo vamzdžiai tiek Chiron pavadinimas atrodo kreivai, bent jau jei įsižiūrėti. Galiniam žibintui buvo panaudota x37 raudona gumytė. Ganėtinai originalus būdas pavaizduoti itin plokščią galinės šviesos šaltinį. Nuotraukoje gali pasirodyti šiek tiek pakrypusi, nors iš esmės taip ir yra. Kadangi visi galinės automobilio dalies elementai yra juodos spalvos, blogai pastebimos detalės, kurios sukurią visą vaizdą.

10

Dabar apžvelkime modelį iš vidaus. Čia lygtais viskas lygu, apart taškelių priekinėje dalyje – juk galima buvo kažkaip juos užmaskuoti? Paslėpti? Bet čia menkniekis palyginus su matomais tarpais. Tikriausiai ir įsižiūrėti nebūtina, kaip matosi baltas tarpas tarp mėlynų elementų šiek tiek aukščiau žmogelio rankos. Tokių spragų šiaip neturėtu būti, bet yra kaip yra. Dar viena lipdukų pora turėjo būti ant stiklo šonų, bet jų nutariau nelipdyti, nes stiklą labai tikėtina panaudosiu savo modeliuose ir išraižytas piešinys gali trukdyti. Lipdukų lapelį galite rasti čia.

12

Galiausiai priėjome prie žmogelio. Čia jokių priekaištų neturiu. Kokybiškai pagaminta figūrėlė, spalvos sodrios, gerai dera tarpusavyje, viskas aukštam lygyje, nors gal visai neprošal būtu antra vaido išraiška, bet čia jau smulkmenos. Daugiau bei didesnės raiškos nuotraukas kviečiu žiūrėti mūsų Flickr albume. O dabar atėjo laikas smagiausioms rinkinio detalėms apžvelgti:

parts

Pirmiausiai norėčiau užsiminti apie ypatingas ratų arkas. Anksčiau teko matyti tik plonas arkas, kaip pasitaiko dabartiniuose City rinkiniuose. Šie gi labai padailina sukurtas mašinas, tačiau naudojant tokius elementus reikia derinti ir specifines važiuokles. Paveikslėlyje taip pat galite matyti ir važiuoklės (tamsiai pilką) elementą. Be visko labai naudingu elementu laikyčiau mašinos bazę – atsimenat? Konstravau tam tikrus modelius ir man žūt būt prireikė pagrindo, žinojau iš kur krapštyti. Prie retesnių priskirčiau raudonos spalvos gumą. Ji nėra itin brangi pirkti atskirai, tačiau jos turi savybę plyšti, o jų reikia įvairiuose mechanizmuose ir jos kažkodėl pritraukia kates, tad saugokite šį elementą nuo plėšrūnų. Taip pat pirmą kartą gyvai čiupinėju išpjautas 2×2 plokšteles, detalės nėra naujos, bet man pakliūva pirmą sykį.

Pasvėrus visas teigiamas bei neigiamas emocijas galiu pasakyti lygiai tiek pat, kaip ir anksčiau – tai yra detalių donoras 😀 Šis modelis man asmeniškai nepatinka. Gal būt spalva ne ta, gal formos netinkamai perduotos, gal būt lipdukų per daug, gal būt tai tiesiog Bugatti 😀 Žvelgiant iš kito kampo tai nebloga tikro prabangaus automobilio replika. Žinoma iki tobulybės toli, bet atkreipkite dėmesį į mastelį. Jeigu renkate Bugatti mašinėlių kolekcija, šis monstras puikiai pritaps jūsų garažui. Jei esate serijos fanas ar rengiate lenktynes savo Lego mieste – kodėl gi ne, tai puikus bei išskirtinis modelis. Bet esu matęs pigesnių…