75884 Ford Mustang

Paskutiniu laiku kažkaip užsikabinau už Speed Champions serijos. Anksčiau tiesiog pavartydavau katalogą ir nieko, nebuvo jokio noro įsigyti vieną, kitą rinkinį. Dabar kaip koks apsėstas – reikia to, reikia kito, dar planuose įsigyti porą naujesnių, matyt tai kolegų įtaka. Šiaip modeliuose yra tam tikros charizmos, vis dėl to tai yra tikrų automobilių replikos. Taip pat rinkiniuose yra vertingų elementų, kurių pagalba vėliau galima bus kurti savo bolidus. Mano kolekcijoje šios serijos rinkinių vis daugėja, bet pirmumą reiktu suteikti naujienoms.

1

Mūsų pažintį pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 75884 / 1968 Ford Mustang Fastback, laidos metai – 2018, elementų skaičius – 182, žmogelių kiekis – 1, bendras rinkinio svoris – 217 g, dėžutės išmatavimai – 190 x 140 x 60 mm, RMK – 17,99 €. Kadangi šio pusmečio kataloguose šios serijos nėra, kartais kebloka nustatyti rekomenduojamą mažmeninę kainą. Galima užmesti akį į BrickSet duomenų bazę, bet ten nurodytos vakarų Europos įkainiai, Lietuvoje kaip žinia visa Lego produkcija yra brangesnė. Dabar turiu maniją retesnius rinkinius siųstis iš užsienio, tačiau pasitaiko viliojančios kainos ir Lietuvos parduotuvėse. Šį kartą man irgi nuskilo.

Pastaruoju metu virtau šopoholiku – asmuo kuris negali sustoti pirkti. Taip buvo ne visada, visai neseniai pastebėjau šiuos požymius. Vis perku, perku, perku… o paskiau sandėliuoju ir žiūriu, kad vietos kažkaip trūksta. Su kiekvienais metais atsiranda vis smagesnių rinkinių ir automatiškai tau to reikia. Yra fanai kuriuos domina tik nauji elementai, naujos spalvos ir išskirtiniai modeliai, matyt į tas gretas nepataikau – imu ko širdis geidžia ir piniginė leidžia 😀 Bet stengiuosi aklai neišlaidauti – medžioju nuolaidas bei išpardavimus. Šis rinkinys kol kas su nuolaida yra prieinamas PC Senukai, bent jau perkant internetu, manau akcijos laikas ir prekių kiekis ribotas, tad nesnauskite, o mes tęsiam mūsų apžvalgą.

2

Mustangas… ah, svajonė, o ne mašina. Tikriausiai daugelis mūsų svajoja apie tokį automobilį. Tokį žvėrį retai bepamatysi mūsų gatvėse, o kai praūžia šalimais, tai bandai nepamesti iš akiračio, tas garso ir gracijos mišinys veda iš proto 😀 Ką gi, svajonės svajonėmis, o žvirblis rankoje geriau nei gandras danguje. Tad ir Lego modelis yra tam tikras svajonės priartėjimas. Kai tik išvydau šį rinkinį reklaminiame vaizdo įraše, supratau, kad greitu metu reiks purtyti piniginę. Priekinėje dėžutės pusėje puikuojasi išsvajotas Mustangas visu savo gražumu, kitoje dėžutės pusėje matome tam tikrus žaidimo fragmentus ir žinoma realaus automobilio nuotrauką. Šis, kaip ir dauguma serijos rinkinių nėra itin praktiškas, čia nerasime kažkokį funkcionalumą, žaidimo galimybės yra išties menkos, tačiau tai gali būti puikus eksponatas jūsų kambaryje arba vaiko garaže.

4

Instrukcijų bukletas pasirodė šiek tiek storesnis nei anksčiau apžvelgtame modelyje. Dabar tingiu juos lyginti, bet jus galite tai padaryti už mane, apsilankius virtualioje instrukcijų talpykloje. Kaip ir anksčiau, instrukcijos yra labai išsamios, kartais erzina toks elementarus išdėstymas, bet amžiaus cenzas prasideda nuo 7 metų, tad viskas čia suprantama.

5

Lipdukai, lipdukai ir vėl lipdukai. Lygtais buvau užsiminęs, kad tokiame kainos diapazone lipdukų tiesiog neturėtu būti. Rinkinys nėra didelis, bet pažvelkite kiek reiks suklijuoti lipdukų 😀 Visi jie yra sunumeruoti ir pasiskaičiavus kiekvieną atskirai… dieve, už ką man šitos kančios. Bet kiek domėjausi, ralio Ford Fiesta jų dar daugiau. Tad man dar pasisekė, bet minėtas modelis irgi planuose, tad…

6

Tik pradarius dėžutę, be instrukcijų bukleto ir lipdukų skrajutės randame tris įvairaus didžio pakelius su kaladėlėmis ir palaidą mašinos pagrindo elementą. Dažniausiai stambios, plačios, nestandartinės detalės bei didžiulės padangos nėra pakuojamos. Nebent tai yra labai svarbūs / brangūs elementai.

7

Po trumpo prisėdimo gaunasi šitoks modelis. Gal būt nuotraukoje blogai matosi, bet automobilis yra tamsiai žalios spalvos. Palyginimui – tos pačios kaip ir anksčiau leistas 10242 Mini Cooper. Modelio konstrukcija nei kiek nenustebino. Tiesiog teko rinkti panašius modelius ir dėliojimo technika jau atpažįstama. Šios serijos mašinos yra itin grakščios, tačiau akis bado jų proporcijos lyginant su žmogeliais. Lygtais mašinos yra pritaikytos figūrėlėms, bet šalia jie atrodo lyg nykštukai. Bet tai yra tik mano subjektyvi nuomonė ir šiaip nežymus trūkumas.

9

Kaip matote lipdukų kol kas neklijavau. Norėjau padaryti tam tikrą palyginimą, kaip atrodo nuobodi, vienspalvė mašina ir kaip ji skiriasi nuo agresyviai apklijuotos. Tikriausiai pastebėjote Mustango ženkliuką ant kuro dangtelio – o štai čia yra spausdintas paveikslėlis. Matyt dizaineriai pamanė, kad tai bus pernelyg smulkus lipdukas ir nutarė palengvinti mums darbą. Kai kur modelio konstrukcija man nauja – galiniai žibintai montuojami prie viduryje esančių elementų, kiek pamenu, tokios technikos Lego dizaineriai dar netaikė. Taip pat norėčiau užsiminti ir apie naują arkų variantą. Šios šiek tiek suapvalintos apačioje ir nesiekia automobilio dugno – tokie elementai puikiai tiks visureigiams. Visą elementų sąrašą galite pasižiūrėti BrickSet svetainėje arba BrickLink duomenų bazėje.

13

Porą žodžių apie žmogelį: pats sau pilotas, pats sau mechanikas, pats sau bosas. Kadangi tai vienintelis rinkinio veikėjas, tai reikia kažkaip suktis. Figūrėlės kostiumo viršutinė dalis yra papuošta Ford logotipu, spalvotomis linijomis ir rūbams būdingais elementais. Po šalmu galime pastebėti šviesiai rūdos spalvos barzdą. Daugiau detalesnių nuotraukų visad rasite mūsų Flickr galerijoje.

17

O štai ir margasis variantas. Šį kartą suklijavome visus lipdukus, nei vieno nepraleidom. Šis variantas irgi gali būti. Vienintelė problema – kartais gaunasi kreivai ir menkiausia milimetro paklaida gali sugadinti visą vaizdą, nes lipdukai nepadengia viso elemento ploto. Dar būtu smagu, jei dizaineriai pridėtu kietesnius ratlankius. Tokie būtu mano nuogąstavimai. Visais kitais aspektais likau patenkintas savo pirkiniu. Mašina išties yra kultinė, spalvos parinktos tobulai, žiūrint net į kaladėlių repliką iš atsiminimų girdžiu tą urzgimą, jaučiu apsukas ir variklio galią… Žodžių visiems auto fanams rekomenduoju.