76044 Clash of the Heroes apžvalga

Manau vaikystėje dažnas yra žiūrėjęs daugybę filmukų bei kino iš Super Heroes visatų, taip pat vartaliojo komiksų puslapius ir mėgo įvairių veikėjų paveiksliukus, taip pat turėjo ir mėgstamiausius veikėjus. Pats asmeniškai esu labiau pamėgęs Marvel pasaulį, kiek kine, tiek ir Lego produkcijoje, tačiau yra viena išimtis iš DC Comics visatos – mano mėgstamiausias visų laikų herojus buvo ir bus Batman’as – žmogus šikšnosparnis, visų blogiukų baimė ir nakties riteris. Būtent dėl to šis rinkinys ir atsidūrė mano kolekcijoje. Be to šis rinkinys labai priartintas prie Batman v Superman: Dawn of Justice filmo scenos, kas dar labiau pritraukia visatos fanų dėmesį.

1

Nepasakyčiau, kad rinkinys yra fantastiškas arba kinas buvo superinis, bet jų dvejų sąsaja akivaizdi ir tai man labai patinka. Pradėkime mūsų apžvalgą nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 76044/Clash of the Heroes, laidos metai – 2016, elementų skaičius – 81, žmogelių kiekis – 2, bendras rinkinio svoris – 138 gramai, dėžutės išmatavimai – 155 x 140 x 45 mm , RMK – 19,99 €.  Tokiam nedideliam rinkiniui mano manymu kaina labai aukšta, tokio tipo rinkinius dar kažkaip galima įpirkti akcijų metų, bet tikrai ne už RMK. O viskas dėl to, kad Marvel, DC Comics, Disney, Star Wars ir t.t. produkcija yra licencijuota, dėl to ir kainos yra kosminės.

Taip, rinkinių kainos tikrai kandžiojasi, ir ne tik licencijuotų, bet iš kitos pusės žvelgiant – norint papildyti žmogelių kolekciją tam tikrais veikėjais pigiau išeitu perkant kartu su rinkiniais, nes perkant atskirai šio rinkinio žmogelių kaina prasideda nuo 8 € ir tai yra be siuntimo išlaidų. Ką gi, grįžkime prie mūsų rinkinio apžvalgos.

2

Pastaruoju metu daug dėmesio atkreipiu į dėžučių dizainą. Laikui bėgant apipavidalinimas vis kinta ir mano manymu į gerąją pusę. Rinkinių įpakavimai tampa vis spalvingesni ir labiau susisteminti. Kad būtu aišku apie ką kalbu – pasižiūrėję į rinkinį daug maž suprantame ką perkame. Iš pagrindinės pusės matosi visas rinkinys, o kitoje pusėje vaizduojamos to rinkinio funkcijos ir kai kurios žaidimo galimybės. Kadangi daug nežaidžiu su surinktais modeliais, labiau atkreipiu dėmesį į detalių parinktį, bet apie tai šiek tiek vėliau.

3

Kaip ir anksčiau, viename iš dėžutės šonų yra vaizduojama tam tikra detalė 1:1 masteliu. Rinkiniuose su figūrėlėmis vietoje atskiro elemento vaizduojamas koks nors žmogelis, šiuo atveju mes matome Batman’ą su kosminiais šarvais.

4

Su rinkinio instrukcija galite susipažinti instrukcijų talpykloje. Be viso konstravimo vedlio bei funkcijų demonstravimo instrukcijoje rasite detalių sąrašą. Taip pat detalių sąrašas gali būti prieinamas ir BL duomenų bazėje.

5

Lipdukai tikriausiai tampa neatskiriama Lego rinkinių dalimi. Anksčiau jų nebuvo taip gausu, o dabar kas antrame rinkinyje. Ir žinote, tai nėra blogai – Jus galite rinktis, klijuoti lipdukus arba ne. Kartais jie tiesiog būtini, nes be jų visas modelis atrodo šiek tiek nuobodžiai.

6

Taip pat rinkinyje rasite ir dviejų apsiaustų pakuotę. Pilkasis yra skirtas Batman’o veikėjui, o raudonasis Superman’o. Iš nuotraukos matosi tik formos bei spalvos skirtumas, o pačiupinėjus rasite skirtumą tarp panaudotos medžiagos. Batman’o apsiaustas yra pagamintas iš mums įprastos medžiagos, tačiau raudonasis apsiaustas yra šiek tiek elastingesnis, minkštesnis bei švelnesnis. Nežinau ar būtent taip turėjo viskas būti, nes iš esmės glamžosi tai Batman’o apsiaustas…

7

Štai ir pavyzdys. Sekant instrukcijas, pirmiausiai uždedamas apsiaustas, o tik tuomet šarvai, kurie beje ir deformuoja gan retą Batman’o apsiaustą. Kadangi mes turim šiurkštesnę medžiagą, ji sunkiai priima kitas formas skirtingai nuo elastingo Superman’o apsiausto. Tad savaime atsiranda klausimas, ar viskas taip turėtu būti? Didesnės raiškos nuotraukas žiūrėkite mūsų Flickr galerijoje. O štai sekančiai nuotraukai reikėjo skirti kiek daugiau laiko.

10

Kas labiausiai patiko šioje Batman’o figūrėlėje – tai tamsoje šviečiančios akys. Kadangi dar tik mokausi fotografuoti, naktinis fotografavimas man iki šiol yra didžiulė mįslė. Bet po daugybės bandymų, kažkas vis dėl to gavosi. Nuspaudę ant nuotraukos, galerijos terpėje galėsite pamatyti fotografavimo nustatymus, gal būt jie kažkiek padės ir Jums išsiaiškinti kas ir kaip yra daroma foto fiksavime tamsioje aplinkoje.

13

Kitas šio rinkinio veikėjas nepasižymi panašiais gabumais. Tai yra eilinė Superman’o figūrėlė.. A, buvau visai pamiršęs – su išskirtiniu apsiaustu. Žmogelio kostiumas papuoštas iš abejų pusių. Taip pat kaip ir Batman’o figūrėlė, turi dvi veido išraiškas: vieną piktą, o kitą draugišką. Būtu dar smagu jei šis veikėjas galėtu šaudyti lazeriu iš įkaitusių akių.

16

Ir galiausiai visas rinkinys, kurį sudaro tam tikra kovos aikštelė, automatinio ginklo patranka, Batman’o iškvietimo signalas, figūrėlės ir dėžė su Kriptono akmenimis. Kaip matote iš tiesų, rinkinys yra labai menkas už tokią sumą, gal būt jis dėl to ir nėra toks populiarus. Skaidrus stovas kurio pagalba yra vaizduojamas Superman’o skrydis neįeina į rinkinį, bet gerai būtu turėti kokį specializuotą laikiklį.

18

Konstrukcija be žmogelių dalyvavimo. Rinkinyje tikrai nėra gausu elementų, Pati platforma yra labai mažytė, pastačius tamsųjį riterį į jos vidurį nebelieka vietos aplamai. O gi dar turime didžiulį šviestuvą bei automatinę patranką – šiek tiek sunku apsisukti.

20

Kaip ir anksčiau nurodau atsargines detales. Jos rinkinyje ne šiaip sau, jos yra skirtos tiems atvejams, kai pasimes jų naudojamos kopijos. Kartais būna taip, kad maniškis papildomų elementų sąrašas nesutampa su nurodytais duomenų bazėje, tad Jumis dėtas verčiau pasitikėčiau duombazėm, nes galiu privelti klaidų ir pamiršti ką kur nors prijungti 🙂

21

Ir galiausiai norėčiau paminėti man labiausiai kritusių į akis detalių parinktį. Iš visų man patikusių elementų norėčiau pažymėti ryškiai žalios spalvos skaidrų kristalą ir Batman’o iškvietimo signalo lėkštę – tai yra šių matų naujienos. Taip pat patiko ir žalios spalvos konteineris, nes tokio dar neturėjau. Ir galiausiai skaidrias oranžinės spalvos neonines antenas – tokios detalės visad reikalingos. Vos nepamiršau… Reiktu porą žodžių pasakyti ir apie žmogeliams grėsmingą elementą. Skaidrusis šuolio amortizatorius. Iš pirmo žvilgsnio nieko ypatingo, bet kiek teko skaityti, nuo dažno šios atrakcijos naudojimo žmogeliams gali skilti kojos – tikrai nemaloni patirtis ir ypač jei tai retesnė figūrėlė. Tad būkite atsargūs. Šiam kartui tiek, iki!

22