76066 Hulk vs. Ultron apžvalga

Prieš  porą dienų Lego pardavimo taškuose atsirado kovo mėnesio naujienos, labiausiai iš kurių mane domino Mighty Micros serijos rinkiniai. Tai tarsi anksčiau leidžiami Microfighters iš Žvaigždžių Karų tik pritaikyti kitokiai visatai. Be to kiekviename rinkinyje yra po dvi figūrėles, kas dar labiau sudomins žmogelių kolekcionierius. Gal būt tik reikėtu atkreipti dėmesį į tai, kad žmogeliai yra nykštukiniai, t.y. su trumpomis kojomis – bet ar tai turi didelę reikšmę?

titulinis

Kaip ir anksčiau apžvalga pradedame nuo pagrindinės rinkinio informacijos: laidos metai – 2016, rinkinio numeris bei pavadinimas – 76066/Mighty Micros: Hulk vs. Ultron, detalių skaičius – 72, žmogelių kiekis – 2, bendras rinkinio svoris – 86 gramai, dėžutės išmatavimai – 120 x 140 x 45 mm, iš tikro ji vos didesnė nei prieš tai minėtų Microfighters rinkinių, RMK – 9,99 €. Dėl kainos sunku pasakyti ar ji yra užkelta, bet atminkime, kad tai yra licencijuota produkcija.

Asmeniškai aš nesu nei žmogelių kolekcionierius (nors ir turiu jų pakankamai), nei DC/Marvel herojų gerbėjas, tiesiog man labai patiko ši sumažintų veikėjų bei jų transporto priemonių idėja. Užsieny tokie modelių variantai vadinami Chibi, kas išvertus į lietuvių kalbą reikštu kokią mažybinę formą ir tai atrodo labai miela.

2

Taip pat paperka ir įpakavimo apipavidalinimas. Kiek iš vienos tiek ir iš kitos pusės labai spalvingai vaizduojasi rinkinio herojai. Beje, kiekviename rinkinyje yra kiek teigiamas veikėjas, tiek ir blogiukas. Iš priekinės pusės vaizduojami rinkinyje esantys herojai, o gale galime pamatyti vieną iš žaidimo akimirkų ir kitus (šiuo atveju) Marvel herojų rinkinius.

3

Šitaip atrodo dėžutės iš šono, kur dažniausiai vaizduojamos tam tikros detalės arba žmogeliai 1:1 masteliu. Kadangi dėžutės yra labai mažos, tai žmogeliai atrodo pakankamai aukšti, bet neapsigaukite, jie gi trumpakojiai, tad geriausia palyginti su turimais žmogeliais.

4

Ką gi, viduje mes turime du detalių pakelius – smulkesnės bei stambesnės kaladėlės. Taip pat rinkinyje yra 3 bukletai – 2 iš jų yra skirti modeliams surinkti (instrukcijos) ir vienas mini plakatas reklamuojantis tam tikrus Marvel serijos naujus rinkinius. Instrukcijas kaip ir anksčiau galite rasti oficialioje Lego svetainėje.

7

Kaip ir anksčiau pridedu nuotrauką su man labiausiai patikusiomis detalėmis. Tiesą pasakius šiame rinkinyje radau ir šių metų naujienas. Detalių sąrašą bei visas jo naujienas galima rasti BL duomenų bazėje. Naujienos yra žymimos su raudonu New užrašu.

9

Pradėkim apžvelgti mūsų rinkinio veikėjus bei jų transporto priemones. Pirmoji pas mus mažoji Hulk versija. Reikia atkreipti dėmesį kad veikėjų mašinėlės labai gerai dera prie žmogeliu. Hulk’o mašina turi didžiulius kumščius ir išsikišančią variklio detalę.

10

Kadangi žmogelių kojos nėra lankstomos, sėdėti jie fiziškai nesugeba, o tai palengvina žmogelio išdėstymą mašinoje. Dėl tam tikros modelio konstrukcijos kai kurių detalių beveik nesimato, bet jos yra: priekinis stiklas, vairas..

11

Kiek teko pastebėti, mašinėlės ilgį sudaro vos 4 taškeliai, neskaitant priekinės dalies, kuri yra papildomai užkabinama. Pažymėjus tai yra visiškai suprantama, kodėl mūsų veikėjas stovi prie pat automobilio krašto – kitaip jis tiesiog netilptu.

12

Su Ultron’o mašinėle padėtis šiek tiek kitokia, nes ir konstrukcija ženkliai skiriasi. Šiaip kiekvieno šios serijos veikėjo transportas yra vis kitoks – manau kitaip ir būti negalėjo, turi gi būti koks išskirtinumas.

13

Labiausiai šiame modelyje akis traukia metalinės spalvos nagai, kurie paverčia modelį į tam tikrą vorą.

14

Papildomas nagas yra ir iš galo, kuris labiau atrodo kaip uodega.  Abu du modeliai surenkami labai greitai, nes jų konstrukcijos yra labai elementarios.

15

Kas liečia žmogelių? Tai manyčiau yra antras šios serijos svarbus elementas. Kaip tikriausiai žinote kiek rinkiniai su super herojais, tiek patys žmogeliai yra ženkliai brangesni palyginus su kitais, o viskas dėl licencijos. Be to žmogelių kolekcionieriai tikrai nesustos, kol nesurinks juos visus, ypač kai šie rinkiniai ne itin brangūs.

16

Pradėkime nuo žaliojo milžino, t.y. mažyčio milžino. Kaip matote iš nuotraukos žmogelis yra ganėtinai detalizuotas, kiek veidelis, tiek ir liemuo. Ant liemens yra pavaizduotas violetinės spalvos diržas su Hulk’o inicialu. Taip pat kūnas pagražintas raumenimis. Veidelis šiek tiek šmaikštus, nes vis gi tai yra mažybiniai žmogeliai.

17

Iš nugaros pusės matome diržo pratęsimą, ir nugaros raumenis. Kadangi Hulk’o veidelis yra vienpusis, kitokio jums neparodysiu. Kas liečia šukuosenos – nesu tikras ar tai jau seniau išleista detalė, nes man asmeniškai atrodo iki šiol nematyta, bet galiu klysti.

18

Ultron’ui pasisekė labiau – jis turi galvos apipavidalinimą iš dviejų pusių, nors veidelio bruožai bazuojasi tik iš vienos. Žmogelis yra metalinės spalvos, blizgus. Ant liemens yra vaizduojami tam tikri šarvai, kurie tarsi prisukti su varžtais.

20

Taip pat šis veikėjas turi gan įdomų šalmą, t.y. apykaklę, kuri priduoda tam tikro žavesio. Ją nuėmus matosi visas žmogelio veidelis. Tiesą pasakius nepamenu iš filmo kaip turėtu atrodyti šis veikėjas.

21

Ir galiausiai vaizdas iš galo su nuimta apykakle. Iš mažesnės nuotraukos viso detalumo galite ir nepastebėti, tad nuspaudę ant paveiksliuko persikelsite į mūsų Flickr galeriją su nuotraukomis didesnėje raiškoje. Šiaip tokio pobūdžio rinkiniai mane visad žavėjo, nereikia daug detalių, nereikia daug veikėjų, dažniausiai nuotaiką pagerina koks nedidelis rinkinukas su savo niekučiais. Kadangi rinkinys yra iš dviejų dalių, tai ir žaisti galima dviese – manyčiau puikus pasirinkimas nenorint daug išlaidauti, nes rinkinyje yra ir smagių žmogelių ir gan simpatiškų mašinėlių, o žaidimo galimybes ribos tik Jūsų vaizduotė.

22