9468 Vampyre Castle

Kartais labai sunku išsirinkti rinkinį apžvalgai, kai jų tiek daug ir visi jie faini. Tačiau artėjant tam tikroms šventėms apsispręsti yra paprasčiau. Kadangi daugumoje pasaulio šalių šiandien švenčiamas Helovinas – pasirinkimas akivaizdus. Kadangi naujų šiai tematikai rinkinių neturėjau, pasirinkau labiausiai tinkamą senuką. Gaila buvo pradaryti, bet ko tik nepadarysi dėl fanų 😀

1

Porą žodžių norėčiau pasakyti ir apie visą seriją. Kiek teko girdėti kitų fanų atsiliepimų, tai ko gero viena iš vykusių senesnių serijų. Monster Fighters rinkiniai buvo ganėtinai kokybiški savo turiniu bei vizualiniu pateikimu, bet tame, apžvalgos eigoje galėsite įsitikinti ir patys. Kaip ir visad, pradedame apžvalgą nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 9468 / Vampyre Castle, laidos metai – 2012, elementų skaičius – 917, žmogelių kiekis – 7, bendras rinkinio svoris – 1860 g, dėžutės išmatavimai – 580 x 370 x 90 mm, RMK – 449,99 Lt arba ~ 130 €. Kadangi rinkinys senas, tikslią rmk surasti ganėtinai problematiška, bet pasirodo, tuometiniuose lietuviškuose kataloguose jau buvo nurodomos rinkinių kainos. Už suteiktą informaciją dėkoju mūsų klubo nariui Aleksui – vis dėl to kolekcionuoti katalogus verta 😀

Matuojant dabartiniais pinigais, šis rinkinys nėra itin brangus, tačiau 2012 metais jis kainavo ~450 Lt, kas mano manymu yra solidi suma. Laikais, kai uždirbdavau šiek tiek daugiau nei minimumą tikrai negalėčiau leisti sau tokios prabangos, nebent pasitaupius. Tačiau šį rinkinį vis dėl to priskirčiau prie impulsinių, bent jau mano atveju. Man šiaip artima pabaisų ir jų medžiotojų tematika, imponuoja charizmatiški veikėjai, spooky pastatai, bet tokią sumą galėjau išleisti nebent Star Wars rinkiniams, tačiau suradus pardavime kažką panašaus patarčiau griebti ilgai nedvejojant, nes senesni rinkiniai yra šiek tiek kitokie.

2

Kadangi rinkinys ganėtinai senas, dėžutė šiek tiek pasitrynė. Nuotraukose galbūt to nepastebėsite, bet turima ir kiaurymių. Kaip ir anksčiau, apsilankę mūsų Flickr galerijoje nuotraukas rasite didesne raiška ir galėsite išžvalgyti visas smulkmenas. Kiek pastebėjau, kuo didesnis rinkinys, tuo išsamiau yra pavaizduotos jo funkcijos galinėje dėžutės pusėje, šiaip logiška – didesnė dėžė.

5

Rinkinio elementai yra suskirstyti į sunumeruotus pakelius – sunkumų konstravimo eigoje neiškilo. Kaip ir visad, detalių sąrašą galite pasižiūrėti BrickSet duomenų bazėje. Kažkokių itin retų elementų neaptikau. Vertingiausiais laikyčiau: tinklas (71155), lango grotos (30045), papuoštas karsto dangtis (10378), bokšto stogas (10487), vartai (42448), žiediniai laiptai (40243), pakreiptos pilies sienos (87421), krūmas (6064), įvairūs kristalai, žmogeliai bei tamsoje šviečiantys elementai.

13

Lipdukai… Lipdukus šį kartą nusprendžiau neklijuoti, nes dar neapsisprendžiau su šiuo rinkinio likimu, ar paliksiu jį sau, ar kam perleisiu. Konstravimo eigoje išsiaiškinau, kad dalis lipdukų šviečia tamsoje.

14

Instrukcijos kartu su lipdukų lapeliu buvo supakuotos atskirame maišelyje kartu su kartoninių padėklų. Tokias apsaugos priemones teko matyti ir kituose senesniuose rinkiniuose, bet taip pat pasigendu dabartiniuose. Labai nesmagu aptikti paglamžytą naujo rinkinio instrukcijų bukletą 🙁 Virtualios instrukcijos kaip ir anksčiau laukia jūsų oficialioje Lego svetainėje.

15

Surinkimo eigoje stengiausi fiksuoti kiekvieno pakelio turinio rezultatą. Pirmame pakelyje pasirodo buvo visa mašina bei žmogeliai. Tikrai maniau, kad man pritrūks elementų, tačiau mašinos konstrukcija pasirodo šiek tiek paprastesnė nei buvau manęs. Šiame modelyje galbūt labiau žavi mašinos spalva (sand green), kulkosvaidžių bei išmetimo sistemos moduliai. Tiesa, už vairuotojo sėdinės galima pastebėti patranką. Vis dėl to vienas neaiškus elementas instrukcijoje pasitaikė – nesupratau kaip į patranką susikiša tinklas, kad galiausiai jis iššautu. Pagal mane čia turi būti tam tikros gumos, kurios priduoda inercijos, bet… 😀

17

Iš antro pakelio elementų surinkome štai tokį kalėjimo bokštą. Kalėjime įrengta kankinimo priemonė – pakabinimas su antrankiais – interaktyvi priemonė. Pagal viską, ten turėtu įsitaisyti skeletas. Ant stogo galite pastebėti katilą, jame verdamas antpilas iš varlės ir musmirės, tačiau nei virėjo, nei raganos šiame rinkinyje neturime, tikriausiai gaminimu užsiima pati Vampyro žmona.

23

Sekantis rinkinio modulis – pagrindiniai pilies vartai. Čia irgi ne viskas taip paprasta kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ant sienos kabo tamsoje šviečiantis voras kuris gali būti iššautas į nekviestų svečių pusę. Už vartų paslėpti dygliai, kurie gali pasiekti praėjimo centro.

28

Dar vienas, bet dar nepaskutinis pilies bokštas. Šis patiko man labiausiai kiek dėl savo konstrukcijos – gan įdomi dėliojimo technika pasitaikė, tiek ir savo turiniu. Stogas ir jo išsišakojimai priduoda autentiškumo, spalvos puikiai dera viena kitai. O bokšto viduje mūsų laukia nemažai staigmenų.

33

Palėpės dalyje yra paslėptą skrynia su deimantais. Tik narsiausi bei sumaniausi pabaisų medžiotojai sugebės pasiekti šio bokšto lobius. Centriniame bokšto modulyje rasime kambarį su raudonu kilimu bei lobio žemėlapiu. Visiems nuotykių ieškotojams patarčiau ilgai čia netrepsėti, nes gali sulaukti nelaimės. Po grindimis kaip galėjote pastebėti yra tam tikra svirtis – ją patraukius grindys įgrius, o narsuolius prarys bedugne su spygliuotomis grindimis.

36

Visi pilies moduliai yra sujungiami tarpusavyje. Nuotraukoje pilis pavaizduota iš kiemo pusės (t.y. iš vidaus). Čia matosi kiek kalėjimas, tiek bokštas su spąstais, tiek vartai su dygliuočiais.

40

Pagrindinė pilies dalis. Pirmame aukšte, savo karste ilsisi Vampyras. Kambaryje nėra jokios dekoracijos apart raudonų užuolaidų. Antrame aukšte galite matyti smulkią laboratoriją (iš kairės), centrinėje dalyje žiediniai laiptai, kurie gali būti suskleidžiami ir išskleidžiami, o už jų slepiasi miegamasis. Trečiame aukšte bokšto stogas bei mažytė biblioteka.

42

 Pagrindinio bokšto palėpėje rasime vargonus, gaila, kad neskambančius. O po jais randasi magiškas mechanizmas, kurio dėka priekyje išstumiami spalvoti kristalai bei tamsoje šviečiantis mėnulis. Taip pat šalimais yra mažytis bokštelis, ten šiaip irgi galima būtu įrengti kalėjimą, bet čia jau būtu mano modifikacija.

44

Šitaip atrodo pilnai surinkta pilis iš vidinės pusės. Tokioje būsenoje pilis užima gan nemažai vietos, tačiau visad ją galima suskleisti, tačiau žaidimui labiau tinkama išskleista versija. Taip pat nepamirškime, kad yra pabaisų medžiotojų mašina ir du narsūs nuotykių ieškotojai. Priekiniuose pilies bokštuose įrengtos kabyklos ant kurių patogiai įsitaiso žmonės šikšnosparniai (manbat). Dėl to, kad nesuklijavau visų lipdukų pilies vaizdas ne toks įspūdingas kaip galėtu būti, bet įtariu, jei pastatą įkaitinti šviesoje, sutemus atrodys tiesiog pasakiškai. Kažkada esu bandęs fiksuoti fosforines figūrėles – atrodo gan įdomiai.

48

Dabar šiek tiek informacijos apie žmogelius. Yra tris komandos: blogiukai- pabaisos bei keisti sutvėrimai; geriečiai – pabaisų medžiotojai ir nukankintieji – šiuo atveju neutralus rinkinio veikėjas – skeletonas. Visi žmogeliai yra laibai kokybiški bei spalvoti. Vampyro ir jo žmonos veideliai irgi šviečia tamsoje, be to jie turi po dvi veido išraiškas – piktas ir labai piktas 😀 Taip pat visų (išskyrus skeleto) liemens moduliai yra paveiksluoti iš abejų pusių – detaliau tai galite pamatyti rinkinio galerijoje. Vampyras beje dėvi dvigubą apsiaustą, šiaip jis yra vientisas, bet tarsi iš dviejų dalių.

49

Kiek neigiami, tiek ir teigiami veikėjai turi tam tikros amunicijos, tad pakariauti vaikai tikrai galės. Žinoma jėgos šiek tiek nesąžiningos, nes blogiukų kiekis yra dvigubai didesnis, prie to prisideda ir pilies spąstų įvairovė – likti gyvam šiam nuotykyje pasiseks tik labai įgudusiems medžiotojams. Ir galiausiai viso rinkinio nuotrauka įsivaizdavimui kaip tai atrodo:

45