42046 Getaway Racer apžvalga

Sveiki mielieji skaitytojai. Šiandien pagaliau prisiruošiau apžvelgti antrą šio pusmečio Pull Back 42046 rinkinį, kuris vadinasi Getaway Racer (sprunkantis lenktynininkas). Iš pavadinimo bei modelio vaizdo galima padaryti prielaidą, kad tai yra kažkoks blogiukas, kuris slapstosi nuo anksčiau apžvelgto 42047 rinkinio policijos patrulio.

DSC03906

Kol kas vis dar nesu šios disciplinos didelis gerbėjas bei žinovas, bet kaip matote vis dažniau pasirenku kažką ne iš savo komforto zonos – juk smagu išbandyti kažką naujo. Be to tai yra mano pirmieji rinkiniai su Pull Back mechanizmais, kuriuos ateity manau pritaikysiu ir savo modeliuose. Pradedant mūsų apžvalgą, norėčiau paminėti pagrindinę informaciją apie rinkinį: laidos metai – 2016, rinkinio numeris bei pavadinimas – 42046/Getaway Racer, detalių skaičius – 170, bendras rinkinio svoris – 303 gramai, dėžutės išmatavimai – 260 x 140 x 60 mm,  RMK – 24,99 €. 

Jau seniau buvau pastebėjęs, kad beveik visi Lego produktai vaizduojami ant įpakavimo titulinės pusės atrodo labai kietai, o surinkus patį modelį tas kietumas kažkur dingsta. Modelis jau nebe atrodo taip smagiai, kaip mes to tikėjomės, o viskas dėl to, kad įpakavimo dizaineriai kuo puikiausiai parenka modelio fotografavimo kampą.

DSC03907

Titulinėje dėžutės pusėje yra vaizduojamas pagrindinis modelis ir jam būdinga traukimo bei atleidimo funkcija, kurios dėka mašinėlė pradeda judėti. Kitoje dėžės pusėje kaip ir 42047 rinkinyje yra vaizduojamas šių dviejų rinkinių kombinuotas modelis, turintis net 3 ašis. Atskirai modeliai atrodo gan gražiai ir su tinkama spalvų kombinacija, bet sujungus visas turimas paletes bendras vaizdas pagal mane nėra tobulas.

DSC03908

Dėžutės šone, kaip ir daugumoje panašaus pobūdžio rinkiniuose yra vaizduojamas pagrindinis rinkinio modelis, jam būdingos funkcijos bei 1:1 masteliu parinktas elementas.

DSC03910

Šitaip atrodo dėžutės turinys. Keli detalių pakeliai ir atskirai bendroje dėžutės erdvėje laikomi elementai, kurie kaip minėjau anksčiau gali šiek tiek pasibraižyti, bet šį kartą man pasisekė labiau.

DSC03911

Turinčius maždaug 170 detalių rinkinius nelaikau dideliais, bet lyginant panašaus didžio Technic disciplinos rinkinius, šie turi storesnius instrukcijų bukletus. O skirtumas matyt tame, kad šiuose modeliuose yra aprašomi net smulkiausi žingsniai, kad tik ko nepraleisti. Surenkant didesnius šios disciplinos rinkinius kartais tenka grįžti, nes pametu konstravimo seką ir atrodo, kad kažką praleidau. Instrukcijas galite rasti oficialioje Lego svetainėje.

DSC03912

Šio rinkinio modelis yra papuošiamas lipdukais, kurių tiesą pasakius anksčiau labai nemėgau, nes kartais tai yra tiesiog kančia, kol viską gražiai suklijuoji. Bet patirtis daro savo, be to Jus visad turite pasirinkimą – galit puošti detales papildomais atspalviais, o galit pasirinkti ir pirminę detalių išvaizdą.

DSC03913

Ką gi, pradėkime konstruoti. Jau tikriausiai nebe pirmą kartą paminėsiu, kad pirminių konstravimo žingsnių metu modelis visiškai nėra panašus į galutinį variantą ir mane aplanko abejonės, ar tikrai darau viską teisingai.

DSC03917

Bet artėjant link pabaigos, viskas grįžta į vėžes. Dabartinė konstrukcija vis labiau primena surenkama hotrod’ą. Beliko sumontuoti dureles, pakabinti ratus ir suklijuoti lipdukus. Išsamesnę dėliojimo eigą, bei didesnės raiškos nuotraukas žiūrėkite mūsų Flickr galerijoje.

DSC03919

Šitaip atrodo galutinis modelio variantas (be papuošimų). Nuotraukas dariau iš daugelio kampų, kad pamatytumėte visas modelio puses ir kaip kas atrodo. Pirminis mano nuosprendis nebuvo modelio naudai, nes pagal mane jis atrodė gan neišskirtinai, kaip kokia nuvalkiota seniena. Spalvų derinys galėtu būti šiek tiek smagesnis nei parinkti juodos bei tamsiai pilkos atspalviai. Dar nelabai įsiterpia Pearl Gold spalvos ratlankiai.

DSC03921

Taip pat šiek tiek akis bado ir iš galo gerai matomi mėlynų jungčių galai. Žinoma, tokios jau detalių spalvos. Bet kiek pamenu, anksčiau buvo naudojami tie patys elementai, tik juodos spalvos – mano manymu panašiose vietose jie tiktu geriau.

DSC03927

Bendrai paėmus, modelis nėra itin prastas. Pati konstrukcija yra gan įdomi, gal būt kažką norėčiau papildyti, bet iš esmės jokių ženklių pakeitimų nedaryčiau, nes modeliui trūksta tik ryškesnių spalvų, o tą išsprendžia suklijuoti lipdukai:

DSC03930

DSC03937

DSC03933

Iš esmės lipdukai yra gera modelio spalvinimo alternatyva. Kiek pamenu anksčiau, jie labai prastai atsiklijuodavo palikdami tam tikras žymes, kiek teko pastebėti dabartiniai papuošimai nusiima be pėdsakų ir nėra jokio skirtumo, ar lipdukas buvo uždėtas porą valandų, ar porą mėnesių atgal.

DSC03976

Paskutiniuoju metu pradėjau atrinkti man labiausiai patikusias detales – kas kart tai arba kažkokie nauji elementai mano kolekcijoje arba vertingos detalės tolimesniems asmeniniams projektams. Kadangi mano Technic disciplinos kolekcija yra labai menka beveik visas detales žymiu kaip reikšmingas. Taip pat pradėjau vertinti ratų įvairovę bei smulkių junginių parinktį, kas be ko ir patį Pull Back mechanizmą. Reikėtu pažymėti ir atsargines rinkinio detales. Jų nėra daug, tačiau tai yra geriau nei nieko. Ką gi draugai, šiam kartui tiek, iki kitų apžvalgų bei naujienų. Sekite mus Facebook paskyroje.

DSC03922