42047 Police Interceptor apžvalga

Sveiki mielieji skaitytojai. Taip jau išėjo, kad nesu didysis Technic disciplinos fanas bei žinovas, bet atsitinka ir taip, kad norisi kažko naujo, iki šios dienos mažai patirto, o tai dažniausiai kitokios disciplinos rinkiniai. Kaip tikriausiai supratote iš antraštės, šiandien eis kalbą apie šiais metais pasirodusį Technic disciplinos rinkinį.

titulinis

Jus matytumėte mane parduotuvėje, buvau užkibęs kokiam pusvalandžiui, manęs jau klausė salės darbuotojos ar gali man padėti, bet kadangi Lego produkciją perku sau ir žinau, kad visko norisi, padėti tokiam vargšeliui neįmanoma. Po užsitęsusio pasirinkimo vis dėl to išėjau su Pull Back rinkinių pora. Taigi, pradedant mūsų apžvalgą norėčiau paskelbti pagrindinę šio rinkinio informacija: laidos metai – 2016, rinkinio numeris bei pavadinimas – 42047/Police Interceptor, detalių skaičius – 185, bendras rinkinio svoris – 325 gramai, dėžutės išmatavimai – 260 x 140 x 60 mm,  RMK – 24,99 €. 

Nežinau kaip Jums, o man pasirodė, kad tokio tipo rinkinys yra kažkiek brangokas. Matyt labai jau pripratau prie System disciplinos, kur kainos ir detalių skaičiaus santykis kiek palankesnis, o gal būt tiesiog viskas ima brangti.

2

Grįžtant prie apžvalgos – tokį mano pasirinkimą nulėmė ir alternatyvaus dviejų rinkinių modelio surinkimas. Kiek pamenu praeitais metais irgi buvo kažkas panašaus, kai iš dviejų Pull Back tipo rinkinių galima buvo surinkti vieną bendrą modelį. Taigi, priekinėje dėžutės pusėje mes matome pagrindinį šio rinkinio modelį – tai yra policijos greitasis visureigis. Iš galio yra pavaizduotas alternatyvus kombinuotas modelis, kuris labiau primena 6 ratų bolidą.

3

Dar vienas dalykas, kuris patraukė mano dėmesį yra salotinės spalvos ratlankiai, kurie yra papuošti tam tikro lieto disko imitacija. Taip pat patiko ir paprasta smarkiai neišsiskirianti daugumos detalių (balta) spalva. Dėžutės šone 1:1 masteliu pavaizduotas visureigio ratas, kad mes daug maž galėtumėme primesti kokių matmenų palyginus su dėžute yra pats modelis.

4

Šitaip atrodo visas dėžutės turinys. Vienas didelis detalių pokas ir du mažesni. Taip pat yra tam tikri elementai, kurie trankėsi po visą dėžę be jokios apsaugos nuo susidėvėjimo. Paklausit kodėl taip perdėtai pateikiu? Ogi todėl, kad mane, kaip Lego faną tai šiek tiek liūdina. Šios detalės galėtu būti bent aptrauktos kokia medžiaga, kad jų paviršius nebūtu braižomas. Anksčiau šis klausimas mane mažai jaudino, nes nesusidurdavau su panašiomis problemomis, bet kai pastebėjau smulkius pabraižimus ant mechanizmo paviršiaus – šiek tiek nuliūdau, juk rinkinys ką tik pradarytas. Žinoma tai nesugadino man dienos, nes visa kita labai patiko ir nuotaika vėl prašvito.

5

Šias detales pažymėjau kaip man įdomiausias. Kadangi šis kadras buvo padarytas ardant pagrindinį modelį, kai kur matote užklijuotus lipdukus – apžvalgos eigoje paaiškinsiu kodėl vis dėl to juos panaudojau. Kaip jau ir minėjau, Technic disciplinoje kol kas esu profanas tad ir specifinių kaladėlių turiu minimaliai, o visos šios detalės man krito į akį pagal savo paskirti bei spalvas. Taip pat daug pokyčių paliko ir lipdukų panaudojimas. Detalių sąrašą jau galite stebėti BL duomenų bazėje.

6

Šitaip atrodė lipdukų skrajutė. Iš viso buvo sunaudoti 16 lipdukų. Dauguma iš jų dubliuojasi, kai kurios mano manymu galėtu būti ir išvaizdesnės. Bet be jų modeliukas atrodo ne toks išvaizdus. Gal būt tai dėl spalvų paletes parinkties, gal būt dėl formų – sunku dabar atsakyti į šį klausimą.

7

Ką gi, priėjome ir instrukcijų bukleto. Kaip galite pastebėti iš nuotraukos bukletas yra gan storas – net 52 puslapiai, užtat joje yra viskas išsamiai išdėstyta – surinkau modelį be problemų 😀 Šias instrukcijas galite parsisiųsti oficialioje Lego Customer Service paskyroje, kur beje randasi ir kombinuoto modelio instrukcijos. Man asmeniškai nelabai patiko, kad alternatyvaus modelio instrukcijas reikia dar papildomai siųstis, būtu kur kas patogiau jas išimti iš dėžutės turinio, bet yra kaip yra. Taip pat pastebėjau gan įdomų lankstinuką – pasirodo toje pačioje paskyroje randasi ir detalių matavimo atmintinė.

8

Kiek pamenu iš senesnių rinktų Technic disciplinos rinkinių, mane visada stebino jų konstravimo eiga – renki lygtais mašina, o gaunasi nežinia kas, tuomet pradedi mėtytis prie senesnių instrukcijos žingsnių ieškodamas tam tikrų klaidų, bet jų nėra.. Tuomet vedamas smalsumo renki toliau iki kol gaunasi mašiną šiek tiek priminanti konstrukcija.

9

Ir žinote, aš nesiskundžiu, tokia dėliojimo eiga man visai patinka. Čia gaunasi tarsi ir žaidimas – ar tikrai surinksiu tai ko reikia, ar man išeis koks kitas modelis? Taip pat dėliojimo procesas patinka ir dėl to, kad pamatai tokias užpainiotas sekas, kad sunku įsivaizduoti, ką sukurią kiti šios disciplinos maniakai – ten nujaučiu tikri galvosūkiai.

10

Na štai, konstrukcija lygtais jau panašėja į galutinį modelį? Beliko sumontuoti visureigio galą bei ratus ir galima traukti į kelionę per visus buto koridorius.

11

Šitaip atrodo beveik galutinis variantas. Jus galite pasidomėti, kodėl beveik? Nes šį kartą nutariau suklijuoti visus lipdukus. Šiaip nesu linkęs detales gadinti visokiais neprivalomais paveiksliukais, tačiau šį karta modeliukai man atrodo šiek tiek neutralūs, ir toks jausmas, kad galutinis tikslas nėra pasiektas. O su lipdukais modelis tarsi atgyja ir įgauna naujų savybių. Dabar pateiksiu porą kadrų kaip modelis atrodo iš skirtingų kampų:

12

13

14

15

Norėdami pažiūrėti nuotraukas didesne raiška, pereikite į mūsų Flickr albumą arba nuspauskite ant bent kurios apart titulinės nuotraukos. Dabar pažvelkime kaip visureigio išvaizda pakito panaudojus lipdukus – mano manymu modelis tapo žymiai spalvingesnis bei linksmesnis:

16

17

Pagal mane šitaip modelis atrodo kur kas smagiau. Žinoma panaudojus lipdukus yra ir trukumų – detales sunku bus pritaikyti prie savo kurto modelio dėl tam tikrų spalvinių skirtumų. Taip pat buvo pastebėta viena klaida konstruojant ir kombinuotąjį modelį – kai kurie lipdukai turėjo atsidurti ant kitokių elementų nei jie buvo panaudoti originaliame modelyje. Pradžioje buvau manęs, kad pats suklydau ir ne ten jas panaudojau, bet išnagrinėjus visus konstravimo žingsnius buvo išaiškinti tam tikros instrukcijų spragos, bet visa tai yra smulkmenos, dėl kurių neverta sukti sau galvos.

Štai toks nuotaikingas policijos vikrusis visureigis pas mus gavosi. Išbandžius jį trasoje pasiteisina jo pavadinimas. Kadangi tai yra mano pirmasis Pull Back tipo rinkinys, esu juo visiškai patenkintas. Taip pat man labai patiko šio rinkinio spalvų parinktis bei mano detalių kolekcijos pasipildymas tam tikromis kaladėlėmis. Daugiau šio rinkinio nuotraukų -žiūrėkite mūsų  albume. Šiam kartui tiek, greitu metu laukite papildymo. Iki.