21312 Women of NASA

Kiekvienas mūsų labiau prijaučia tam tikrai tematikai. Kažkam labiau patinka robotai, mašinos, Lego miestas. Kažkam labiau imponuoja viduramžiai arba fantastiniai pasauliai. Man asmeniškai patinka fantastika, visose jos išraiškose, bet būtinai turi būti kokybiška. O dar smagiau jei pamėgtas fantastikos žanras pasirodo Lego rinkinio pavidale. Šiandien mūsų apžvalgoje išskirtinis svečias – NASA moterys. Taip taip, moterys irgi skrido į kosmosą.

1

Tai yra kol kas naujausias Lego Ideas rinkinys, kuris jau yra prieinamas ir Lietuvos Lego parduotuvėse. Kaip ir visuomet, pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 21312 / Women of NASA, laidos metai – 2017, elementų skaičius – 231, žmogelių kiekis – 4, RMK – 32,99 €. Kadangi rinkinys yra naujas, kai kurie duomenys bazėse dar neprieinami. Dar norėčiau užsiminti apie detalių kiekį – remiuosi BrickSet duomenimis, bet norėčiau užsiminti, kad jų komanda gan keistai skaičiuoja elementus. Darau prielaidą, kad skaičiuojami yra kiek figūrėlių elementai, tiek ir atsarginės detalės. Geriausiai būtu pasitikslinti pagal instrukcijoje nurodytus skaičius arba užmesti akį čia. Taip pat pora žodžių apie RMK – kainos visur beveik vienodos: 19.99 £ / 24.99€ / 24.99 $ ir tik Lietuvoje kaip matote yra ypatingas antkainis 😀

Labiau stebiuosi, kai Lego produkcija Lietuvoje yra pigesnė nei kitose Europos šalyse. O tai kad yra tam tikras antkainis – čia įprastas reikalas, dėl to dažnai žmonės perka internetu, kas gaunasi vis pigiau. Aš asmeniškai vis dar galvoju ar man reikia šio rinkinio, ar geriau pasitaupyti kokiam smagesniam. Šį rinkinį apžvalgai paskolino mūsų klubo narys Aleksas, jam labiau imponuoja mokslinė fantastika – jei skaitai šią apžvalgą, širdingai tau dėkoju.

2

Tai ką gi mes turime šiame rinkinyje? Iš esmės tai yra labiau mokslinis bei galbūt istorinis rinkinys, nei mes pratę matyti. Žinoma Lego Ideas rinkiniai visad atrodė išskirtiniais, kad ir neseniai pasirodęs Apollo Saturnas V. Šis rinkinys kažkiek primena 2014 metais išleistą 21110 Research Institute. Ar ne bus taip, kad tai antrasis to paties kūrėjo darbas… Kaip ir kiti Ideas rinkiniai, šis turi išskirtinę dėžutę – labiau pritaikyta suaugusiems kolekcionieriams, kurią pradarius galima išsaugoti prekinę išvaizdą. Dėžutės priekyje yra pavaizduotas pilnas rinkinys su visais veikėjais. Galinėje pusėje mes matome tam tikrus modelio fragmentus, figūrėles ir realius kosmoso tyrinėtojus.

3

Rinkinį sudaro 3 moduliai: palydovas kartu su Nancy Grace Roman, kosminis laivas kartu su Mae Jamison ir Sally Ride, o taip pat išskaičiavimų lenta su Margaret Hamilton dalyvavimu. Kiekvienas modulis yra tikslingai sukurtas priskirtiems veikėjams. Kiekvienai kosmoso tyrinėtojai instrukcijų buklete yra išskirta pastraipa su tam tikrais jų gyvenimo bei darbo NASA faktais.

4

Man asmeniškai labiausiai patiko kosminio laivo modulis. Bent kažkas, kas vaizdžiai primena pavojingas keliones kosmoso platybėse. Žinoma dažniausiai tokio tipo laivai neskrenda toliau Žemės orbitos, bet įsivaizduoti mes juk galime. Kaip matote iš nuotraukos laivo modelis nėra itin didelis – toks modelis labiau tiktu kaip kambario puošmena, nei žaidimo subjektas.

6

Mokslas, išskaičiavimai bei valdomų sistemų kūrimas – visa tai svarbu norint užkariauti, t.y. pažinti bent dalelę kosmoso. Ko gero pats nuobodžiausias rinkinio modulis, bet turintis gan vertingų elementų. Beje, kaip buvo pastebėta ir anksčiau išleistuose Ideas rinkiniuose, šiame taip pat nėra nei vieno lipduko 🙂

8

Ir galiausiai palydovo bei perduotų vaizdų tyrinėjimo modulis. Man labai patiko kosminio kūno konstrukcija, ganėtinai paprasta, bet su tam tikrų šarmu. Įdomus detalių panaudojimas dar kartą parodo, kad visi Lego sukurti modeliai su laiku yra tobulinami. Taip pat atradau vienos detalės naudingas savybes, ko anksčiau nepastebėdavau, kalba eina apie 1×1 kaladėlę su taškeliais ant kiekvieno šono.

10

Rinkinio instrukcija atrodo labai kokybiškai. Kaip ir anksčiau kultiniuose rinkiniuose yra įamžinama tam tikra istorija – šį kartą tai rinkinio herojų istorijos. Instrukcija yra labai išsami, tad nebus jokių sunkumu renkant ir vaikui. Kaip ir anksčiau, instrukcijos bukletas yra laisvai prieinamas oficialioje Lego svetainėje.

13

Ir galiausiai figūrėlės. Man asmeniškai tai vertingiausias rinkinio aspektas. Nes dar nežinia kaip greitai turėsime progą įsigyti panašaus skirtingumo žmogelius. Figūrėlės yra labai kokybiškos – nepastebėta jokių pašalinių linijų, sujungimo žymių, kas laikas nuo laiko pasitaiko. Figūros yra ganėtinai spalvingos ir papuoštos įvairias piešiniais. Kiekvienas šio rinkinio veikėjas taip pat turi ir papildomą veido išraišką. Daugiau šio rinkinio nuotraukų galite rasti mūsų Flickr albume. Iš esmės rinkinys yra vertas dėmesio. Yra naudingų elementų, spalvingų figūrėlių ir savita istorija. Bet vis dėl to rinkinys labiau taikytas į tematikos fanus.