40155 Piggy Coin Bank apžvalga

Sveiki draugai. Prabėgo nemažai laiko nuo mūsų paskutinės apžvalgos ir mes sugrįžtame su naujų jėgų banga. Kaip jau tikriausiai žinote, Lietuvos Lego parduotuvės šiek tiek atsinaujino ir nustebino mus pagausėjusiu asortimentu. Vieną naujieną iš kurių norėtumėme pristatyti savo apžvalgoje – tai reklaminis rinkinys paršelis taupyklė.

dsc02701

Anksčiau tokio tipo rinkinius galima buvo įsigyti tik užsienyje arba interneto platybėse. Dabar gi tokių prekių galima atrasti ir Lietuvos Lego parduotuvėse, kas savaime džiugina mus. Pradėkime mūsų apžvalgą nuo pagrindinės rinkinio informacijos:  rinkinio numeris bei pavadinimas – 40155/Piggy Coin Bank, laidos metai – 2015, elementų skaičius – 148, bendras rinkinio svoris – 390 gramai, dėžutės išmatavimai – 280 x 140 x 90 mm, RMK – 13,99 €. Nepaisant to, kad rinkinys nėra naujas, savo aktualumo jis tikrai neprarado.

Tokie rinkiniai gali būti puikia dovana tiems, kas nėra didelis ir išlepintas Lego kaladėlių fanas, tai gali būti ofiso arba klasės puošmena, be to tai yra neblogas elementarių kaladėlių šaltinis – detalių sąrašą galite pasitikrinti BL duomenų bazėje. Taip pat norėtųsi porą žodžių pasakyti ir apie rinkinio įpakavimą: margas dėžutės dizainas greitai krinta į akis, dėžutę lengva pradaryti nepažeidžiant pačios dėžutės – kolekcininkams tai labai svarbu, pateikta ant įpakavimo rinkinio informacija puikiai perteikia rinkinio turinį, kas irgi yra svarbu galutiniam vartotojui.

dsc02702

Rinkinys yra gan paprastos konstrukcijos, surinkti tokį modelį nereiks didelių pastangų – jame nerasite mandrų elementų, keistos dėliojimo technikos, viskas paprasta kaip 2×2, bet tuo rinkinys ir paperka. Rinkinio instrukciją kaip ir visad galite rasti oficialioje instrukcijų duomenų bazėje.

dsc02705

Instrukcija yra aiški ir nuosekli, bet buvo nesklandumų susijusiu su atidumu. Nepaisant rinkinio paprastumo, dėliojime gali suklysti ir ekspertas. Po surinkimo liko daugiau extra kaladėlių, nei yra pavaizduota BL duomenų bazės pateiktame elementų sąraše. Matyt vienas žingsnis buvo praleistas, bet paršelis nuo to visiškai nenukentėjo. Tad būkite budrūs. Keli kadrai su dėliojimo eiga:

dsc02708

dsc02710

Iš esmės tai yra tam tikra talpa Jūsų niekučiams sudėti, kuri dėl tam tikrų papuošimų labai primena paršelį . Nebūtinai taupyklė turi būti naudojama pagal paskirtį. Joje galima laikyti ir smulkius Lego elementus, o galima padaryti staigmeną artimam žmogui, viskas priklauso nuo Jūsų vaizduotės.

dsc02715

Šitaip atrodo galutinis modelis – labai simpatiškas raudonos spalvos paršelis su tam tikra anga ant kupros. Paršelis turi suapvalintą kūnelį, mielą snukutį bei uodegą. Taip pat reiktu pamynėti ir apie trumpas, vos matomas kojas.

dsc02716

Uodega yra palaida, ji nėra fiksuojama norimoje padėtyje, bet iš esmės tai nieko nekeičia. Užtat mes galime keisti ausų, antakių bei akių padėtį – taip formuodami paršelio nuotaiką. Ir be abejo anga monetoms sumesti.

dsc02718

Apibendrinus visus privalumus bei trukumus veržiasi viena mintis – šis rinkinys yra labai specifinis. Jis nėra skirtas žaidimui, nors manau vaikai pritaikytu jį savo žaidimuose. Tai daugiau puošmenos elementas. Pagal savo paskirtį tai yra simpatiškas apyvokos modelis, kurį bet kada galima išrinkti ir detales panaudoti kitiems tikslams. Kaip ir minėjau tai puikus paprastų elementų donoras. Išsiskiriančiomis kaladėlėmis galima būtu vardyti antakius (dešrelės), akis, bei ausų tvirtinimo elementus, taip pat yra šiek tiek Technic disciplinos detalių. Daugiau bei didesnės raiškos nuotraukų rasite mūsų Flickr galerijoje. Šiam kartui tiek, iki naujų apžvalgų.