40281 MMB Drakonas

Taip nutiko, kad man šiandien yra Lego diena. Pirmiausiai buvau aplankęs draugo kuriamą projektą, apie kurį papasakosiu kitą sykį. Taip pat spėjau užsukti  į Akropolyje esančią Lego parduotuvę, kur ir vyko kasmėnesinio modelio konstravimai. Kartais praleidžiu šią atrakciją, nes atsiranda kitokių prioritetų, bet kai užsuku – visą laiką lieku nustebintas. Šiandien nušoviau du zuikius: surinkau kasmėnesinį modelį ir pasinaudojau galimybe apsipirkti Lego produkcijos su nuolaida. Tad labai tikėtina, kad greitu metu konstruosime šio pusmečio naujienas, žinokit jau nekantrauju. O dabar grįžkime prie apžvalgos.

1

Kadangi šie rinkiniai yra gan menki, tad ir apžvalga bus šiek tiek trumpesnė nei įprastai. Ką mes žinome apie šį rinkinį? Pagrindinė rinkinio informacija: rinkinio numeris bei pavadinimas – 40281 / Surfer Dragon, laidos metai – 2018, elementų skaičius – 43 (neskaičiuojant papildomų elementų), pakelio matmenys įtariu yra standartiniai, o svoris kol kas nežinomas. Kadangi rinkinys reklaminio pobūdžio RMK jam nepriklauso, tačiau jį galima rasti antrinėje rinkoje ir mažiausia jo kaina EU šalyse ~5 € be siuntimo. Rinkinyje nepastebėta retų elementų, tad tokį pat galite surinkti iš savų kaladėlių, nebent esate kolekcionierius.

Iš mėnesio į mėnesį šių rinkinių instrukcijos atsiranda oficialioje Lego svetainėje. Einamo mėnesio modelio instrukciją galima parsisiųsti iki mėnesio pabaigos, vėliau instrukcijų lapas kažkur archyvuojamas – taip, tai yra itin nepatogu. Tad mes visą laiką darome papildomą savo archyvą ir nuorodomis dalinamės su savo skaitytojais. Taip pat instrukciją galima surasti čia, suvedus reikiamo rinkinio numerį, tačiau kartais instrukcijos kažkur pasimeta 🙁

8

Kaip jau ir minėjau, rinkinys yra gan smulkus, jame nėra retų detalių. Tačiau mano akimis visad galima surasti tokius elementus, kurie yra vertinami labiau, nei kiti. Kaip pvz – jūsų kolekcijoje atsiranda tam tikri elementai naujų spalvų, kurių dar neturėjote. Nes iš esmės rinkinyje naujų elementų nerasta, tik kai kurios spalvos man yra retesnės už kitas.  Išsamų elementų sąrašą rasite BrickSet svetainėje. Taip pat visad atkreipiu dėmesį į specifines dalis kaip ši lenta.

7

Ir galiausiai priėjome rinkinio veikėjo – drakono banglentininko. Ar man vienam tai įtartinai skamba? Suprasčiau, kai drakonas skraidytu bei gąsdintu kokio miestelio gyventojus, bet kad šokinėtu su lenta per bangas.. man asmeniškai tai naujovė 😀 Žinoma aš suprantu, kad tai yra dizainerio svajonė, kad Lego pasaulyje tokios keistenybės sutinkamos vos ne kiekviename žingsnyje, tiesiog šiek tiek pokštauju.

3

Drakonas yra gan mielos išvaizdos. Kaip matote iš nuotraukos turi skirtingas akis, tačiau rinkinyje galite rasti kiekvienos akies dublikatą, tad apie snukučio išraišką nesijaudinkite. Drakono nasrai yra raudonos spalvos, kaip ir juosta aplink kaklą – tikriausiai tai šalikas. Keista, bet drakono pilvas kažkodėl pamėlynavęs, tam panaudota Medium Azur spalvos kaladėlė. Ant nugaros tvirtinami raudoni sparnai ir iš apačios kiša žalia uodega. Banglentė kaip matote tvirtinama ant mažyčio laikiklio. Itin keista tokia dėliojimo techniką matyti oficialiuose Lego rinkiniuose. Iš esmės tai yra labiau kolekcionavimo modelis, nes žaidimo galimybės čia menkos, nebent sukonstruosite šiam drakonui siūbuojančias bangas. Kaip elementų donoras tai puikus pasirinkimas, kiek spalvų atžvilgių, tiek ir elementų įvairove. O mano lobiu vis dėl to bus dar viena lenta.