41597 Go Brick Me

Visad žavėjausi ką kiti kaladėlių fanai gali sumeistrauti. Anksčiau buvo mainstream’as kurti figūrėles iš kaladėlių, jos kiek pamenu vadinosi cubedudes. Fanai kūrė įvairių visatų veikėjus – buvo smagu matyti tokį populiarumą. Jei neklystu, net Lego kompanija buvo išleidusi kažkokį Star Wars rinkinį ta tema, bet kažkaip viskas užsimiršo pasirodžius pirmoms BrickHeadz figūrėlėms. Tai buvo naujas bumas. Daugelis Flickr vartotojų savo paskyrose pradėjo publikuoti savo kūrybos figūras, tai buvo gan nauja idėja ir ji labai greitai plito. Matyt pasek to populiarumo atsirado nauja Lego tematika, kuri vystoma dar nuo 2016 metų.

_dsc0670

Dauguma šios serijos rinkinių priklauso komiksų veikėjams, kiek Marvel tiek DC. Vėliau atsirado Star Wars figūros, Pirates of Caribbean, dabar galime rasti ir sezoninių rinkinių bei laisvos kūrybos, kaip šis Go Brick Me rinkinys. Kaip ir visada pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 41597 / Go Brick Me, laidos metai – 2018, elementų skaičius – 708, bendras rinkinio svoris – 656 g, dėžutės išmatavimai – 262 x 222 x 95 mm, RMK – 29.99 €. Lietuvoje šis rinkinys yra šiek tiek brangesnis – 34,99 € bet aš dėl to nepergyvenu, nes skirtumas mažai jaučiamas, kitaip tektu rinkinio ieškoti užsienyje. Bet visad pasitikslinu kokia būtu galutinė kaina su siuntimo išlaidom ir įvertinu ar toks apsipirkimas išties būtu prasmingas – laiko ir pinigų atžvilgiu.

Nepasakyčiau, kad esu didysis šios serijos fanas, nes mano kolekcijoje apart šio rinkinio yra dar 4 skirtingų visatų veikėjai. Bet lyginant su kitomis Lego serijomis, šita vis dėl to kažkuo kabina. Čia yra ir gerai atpažįstamų veikėjų, vertingų elementų, taip pat laisvos kūrybos pradmenų, o tikslinei auditorijai tai itin naudinga. Be to tai yra kažkas naujo, o naujienos Lego pasaulyje vertinamos.

2Šį rinkinį buvau pasižymėjęs kaip must have, nes buvau susižavėjęs vos tik pasirodžius gandų nuotraukoms. Šiaip nebuvau galutinai įsitikinęs ar šis rinkinys pasieks Lietuvą, bet buvau teigiamai nustebęs išvydęs publikaciją, kad vis dėl to ir mūsų gatvėje bus šventė. Šis rinkinys traukia ne tik savo turiniu, bet ir pakuotės (dėžės) dizainu. Rinkinio dėžutė yra labai marga, priekinėje dalyje matome baltos spalvos žmogelį ir tam tikrą elementų parinktį. Gale pavaizduoti galimi konstravimo pavyzdžiai, o iš šonų mus vilioja margos spalvos. Ant dėžės taip pat yra pavaizduotas visas kaladėlių sąrašas, tarp kurių galime pastebėti ir naujų, būtent šiam rinkiniui išleistų elementų.

7

Rinkinio kaladėlės dauguma buvo surūšiuotos pagal atspalvius – tas buvo šiek tiek nauja, nes dažniausiai pastebima kažkokia atsitiktinė elementų grupavimo sistema. Gal būt tai yra vienetinis bandymas, taip pat galimai tai yra padaryta konstravimo patogumui. Kaip ten bebūtu, viską iškračiau į atskiras dėžutes. Daugiau nuotraukų kaip ir anksčiau galite rasti mūsų Flickr albume. Ten yra užfiksuotas visų pakelių turinys. Visų elementų sąrašą rasite čia.

13

Taip pat nustebino ir rinkinio instrukcija. Šis bukletas labiau priminė pavyzdžių konstravimo eigą, nei ištiso rinkinio. Šioje knygelėje rasime baltos figūros modeliavimo seką ir tam tikrų pavyzdžių konstrukcijas. Taip pat drąsiai galima imtis laisvos kūrybos vis pasižiūrint tam tikros dėliojimo technikos. Kaip ir anksčiau instrukcijas galima rasti oficialiame Lego portale.

14

Rinkinyje buvo aptiktas ir štai toks lipdukų lapelis. Anksčiau prie kiekvieno lipduko buvo atvaizduojamas tam tikras skaičius, šiame gi tokio ženklinimo nėra. Įdomu kodėl? Šiaip ir dėliojimo eigoje instrukcijoje neteko matyti žingsnio su lipdukų klijavimu. Matyt tai yra laisvo pasirinkimo elementas. Norit papuošti savo sukurtą figūrėlę? Galit rinktis bet kurį. Aš savo nuožiūra nutariau nedarkyti elementų, prisilaikysiu lipdukus kitiems projektams.

15

Šitaip atrodo mano pirmoji figūrėlė. Tai yra paprastas vienspalvis žmogelis, dėl to ir jo konstrukcija yra gan paprasta. Tačiau nereikia numenkinti jo reikšmės, tai yra tarsi įvadas, kurio vadovaudamiesi tobulinsim BrickHeadz’ų rinkimo įgūdžius. Tai yra tam tikras visų veikėjų pagrindas. Keisdami kai kurias formas, spalvas išgausime vis kitokį žmogelį.

17

Čia yra pavaizduoti skirtingi liemens moduliai. Iš esmės jie yra gan paprasti lyginant su Star Wars ar Marvel figūromis. Bet kaip ir minėjau, reikia pradėti nuo paprastos dėliojimo technikos ir galiausiai galėsime surinkti kažką išties įspūdingo. Derindami kojų bei liemens elementų spalvas turėsime vis kitokį žmogelio apsiaustą. Nors rinkinyje tikra nemažai elementų, vienu metu galime surinkti tik porą žmogelių, nes jų kiekį limituoja modifikuotos 22885 kaladėlės kiekis. Nors rinkinyje jų yra net 28, vien vienai galvai išnaudosime 12 jų.

18

Nesitikėkit atrasti unikalių liemens konstravimo instrukcijų, nes dauguma jų yra kubo formos, skiriasi tik spalvinimo elementai. Tačiau reiktu atkreipti dėmesį į šukuosenų bei galvos elementų įvairovę. Šičia dizaineriai tikrai pasistengė: įvairios šukuosenos, barzdos/ūsai, kaselės, ausinukai… galima ilgai vardinti, bet geriau vieną sykį pamatyti. Tam sukūriau štai tokią parinktį:

21

Kaip matote iš vaizdo, yra galimybė surinkti ir tamsiaodžius veikėjus. Gan nemažai moteriškų šukuosenų, taip pat galima kombinuoti spalvas ir išgauti vis kitokį vaizdą. Labai patiko kepurėlės konstrukcija – gan paprasta, bet atrodo visai kietai. Nepatingėję pavartyti virtualias instrukcijas, atrasite itin smagių dėliojimo pavyzdžių. Ir kaip dauguma šio rinkinio apžvalgininkų sukūriau savo taip vadinamą Sig Fig (significant figure) – tam tikras avataras, kuris turi būti bent šiek tiek panašus į mane, kitaip tariant, dabar turiu savo atvaizdą maksimaliai įkūnijęs BrickHeadz žmogelio kūne:

20