• Home
  • /
  • Apžvalga
  • /
  • 70314 Beast Master’s Chaos Chariot apžvalga

70314 Beast Master’s Chaos Chariot apžvalga

Sveiki draugai. praėjo jau gan nemažai laiko nuo mūsų paskutinės apžvalgos, bet kadangi šiandien visų jaunųjų fanų paskutinė mokslo diena prieš vasaros atostogas, nutariau pasidalinti savo įspūdžiais nuo kol kas mėgstamiausios šių metų Lego serijos Nexo Knights. Prekyboje jau greitai turėtu pasirodyti ir antrojo pusmečio rinkiniai, o šiam kartui ir ateinančiomis dienomis bandysime džiuginti Jus su pirmojo pusmečio rinkinių apžvalgomis.

1

Teko kai kurias apžvalgas rašyti savo asmeniniame puslapyje, bet kai kuriuos rinkinius tiesiog privalau aprašyti bendruomenės portale ir pasidalinti kiek savo įspūdžiais dėl rinkinio, tiek ir išsakyti savo mintis apie modelį. Kaip ir anksčiau pradėkime nuo pagrindinės rinkinio informacijos: laidos metai – 2016, rinkinio numeris bei pavadinimas – 70314/Beast Master’s Chaos Chariot, detalių skaičius – 303, žmogelių kiekis – 2, bendras rinkinio kiekis – 491 gramai, dėžutės išmatavimai – 351 x 189 x 58 mm, RMK – 39,99 €. Pats modelis nėra labai didelis, bet su savo plačia bei spalvota dėžute tikrai kris į akis.

Jau seniai esu pastebėjęs, kad rinkinių įpakavimai ženkliai viršija reikalingus išmatavimus, bet viskas daroma, kad mes gautume mūsų kaladėles nepriekaištingame pavidale, kad detalės nepasitrintu viena į kitą, kad nuo spaudimo kokia trapesnė neskiltu, tiesiog gamintojui rūpi jo produkcijos gerbėjai.

2

Kiek iš gerosios, tiek ir iš galinės dėžutės pusės yra vaizduojamas visas modelis, žmogeliai bei žaidimo galimybės. Taip pat yra ir šiokia tokia reklama, kuri agituoja visus šios serijos fanus susipažinti ir su virtualia programėle/žaidimu, kuri yra nemokamai platinama kiek iTunes portale, tiek ir Google store svetainėje.

3

Iš šonų kaip jau ir priimta vaizduojami žmogeliai, tam tikri elementai ir žinoma kokia nors detalė 1:1 masteliu. Šį kartą ten vaizduojasi moteriškos lyties riteris Macy.

4

Pradėkime nuo figūrėlių apžvalgos. Kaip jau minėjau, Nexo riterius šiame rinkinyje atstovauja Macy, vienintelė mergina su didžiule kuoka ir skydu rankose. Skydas turi du viršelius (Nexo galias).

6

Kaip ir kiekvienas Nexo riteris Macy dėvi spalvingus šarvus bei šalmą su antveidžiu, kaip matote iš nuotraukos prie antveidžio tvirtinamas pliumažas – sutinku, keistai tariamas žodis, bet pasitikiu besidominančių pažįstamų žiniomis. Kaip ir pirmą kartą, į akis krito šarvų dizainas – pečius saugantys elementai, iš galo kaklą dengianti juosta, iš priekio išpjauta anga, kad matytųsi riterio logotipas.

8

Iš nugaros pusės ant šarvų yra du taškeliai (studs), prie kurių galima prijungti skirtingų dalykų, kad ir reaktyvinę kuprinę, o jei norite, kad jūsų riteris atrodytu išties žavingai, tai gali būti ir sparnai – tik geriausiai būtu, jei jie turėtu bendrą spalvą su visą riterio amunicija.

9

Be papildomų šarvų taip pat akį džiugina ir žmogelio apipavidalinimas. Man asmeniškai labai patinka žmogelių piešti šarvai ir vis su kitokiais elementais. Žmogelio kūnas padailintas kiek iš priekio tiek ir iš galo, kadangi tai yra mergina, ji turi paryškintą taliją. Taip pat šis žmogelis turi dvi veido išraiškas, daugiau nuotraukų rasite mūsų Flickr galerijoje arba persikelsite į ją nuspaudę ant atsitiktinai pasitaikusios nuotraukos.

11

Kitas šio rinkinio veikėjas yra žvėrių valdovas, tiesiog žvėrių valdovas. Gal būt šis žmogelis irgi turi vardą, bet kažkodėl jis nėra minimas duomenų bazėje. Šis Chaoso tarnas ir valdo didžiulį vežimą, kuris kaip matėte iš viršelio varomas kažkokių neaiškių padarų, kurie beje vadinasi globlinais. Man asmeniškai jie yra labai faini, gal būt tai yra labiausiai išsiskiriantys rinkinio elementai. Kaip matote nuotraukoje, žvėrių valdovas apsiginklavęs šiek tiek mažesniais padarais, kurie sukaustyti grandine, taip pat panašūs žvėreliai tupi ir katapultos krepšyje.

12

Žvėrių valdovas irgi yra papuoštas piešiniais ir irgi iš abejų pusių. Taip pat kaip ir Macy, Chaoso tarnas turi dvi veido išraiškas – viena tulžingai juokiasi, o kita šiek tiek supykusi, matyt kažkas įvyko ne pagal planus.

15

Be Chaoso karėtos, rinkinyje yra ir skraidantis mechaniškas Macy arklys, arba kažkas labai į jį panašaus. Tokie modeliukai yra sutinkami įvairiuose rinkiniuose. Panaši transporto priemonė buvo pastebėta ir viename Nexo Knights žurnale, kuris yra platinamas kartu su mini modeliu. Bet deja, tokie gaminiai pas mus kol kas neprieinami, tad tenka dairytis užsienyje.

17

Ką galiu pasakyti apie šį skraidantį arklį – labai įdomi konstrukcija. Kaip tikriausiai pastebite, modelyje labai protingai panaudotas motociklo balno elementas, tik atvirkštine puse. Taip pat patiko ir spalvų parinktis, pagal mane modelyje nėra nereikalingų spalvų, kurios anksčiau labai badė akis. Skaidraus stovo rinkinyje nėra.

18

O štai ir manieji numylėtiniai. Labai simpatiški siaubūnai. Mano manymu tai yra geriausia kombinacija, kai šis neaiškios būtybės snukutis dera su aštriais iltimis. Žinoma per visą šio rinkinio gyvavimo laikotarpį jau teko matyti ir kitų fanų kūrybos vaisius, kur buvo naudojami šie raudonieji apskritimai ir jie atrodė klasiškai. Bet ir toks jų panaudojimas atrodo gan simpatiškai, turint omeny, kad tai yra Lego kompanijos sukurtas modelis.

21

Ką gi, atėjo laikas ir iki žvėrių valdovo vežimo. Visų pirma norėčiau pamynėti, kad pagal savo konstrukciją šis modelis labai primena anksčiau kurtus Lego Star Wars Pod Racers. Irgi yra tam tikra kabina ir tarsi du varikliai, kurių dėka lenktynininkas (šiuo atvejų žvėrių valdovas) skrieja padangėmis. Bent jau tokie būtu mano pirminiai pastebėjimai, tačiau tai nedaro rinkinio prastesniu.

22

Kaip matote iš nuotraukos už valdovo kabinos randasi katapulta, kurioje turi kiti keturi neaiškios kilmės žvėreliai, bet jie taip pat, kaip ir jų didieji broliai vardijami globlinais. Iš esmės tai yra  Technic pakraipos elementai, kurie dažniausiai yra jungiami su tam tikromis svirtimis, kitaip tariant tai yra visiems mums gerai žinomos detalės, tik šį kartą panaudotos kitiems tikslams.

25

Nuotraukoje bandau parodyti kaip veikia karėtos katapulta. Ne itin patogiai sugalvota funkcija, bet labai gali būti, kad kitokios išeities nebuvo rasta. Tam, kad tinkamai iššauti žvėreliais iš krepšio, reikia vis dėl to ir vežimą prilaikyti, nes nuo staigaus smūgio, ji gali pajudėti, kas sekoje labai atsilieps šūvio jėgoje.

24

Taip pat norėčiau užsiminti ir apie šį, nasrų valdymo mechanizmą. Prie pat valdovo kabinos yra tarsi magiškas vairas – kol kas jis atrodo labai pilkai, tačiau įgauna visiškai kitokį vaizdą, kai yra papuoštas lipduku. Jį sukant į vieną ir į kitą puses iš eilės atsidaro ar užsiskleidžia monstrų nasrai – šiokia tokia atrakcija. Kadangi nesu patikrinęs pabaisų nasrų talpos, nesu tikras ar kas į juos tilps, bet iš akies žmogelis galėtu ir sulysti.

26

Šitaip atrodo visas rinkinys. Labai patiko kiek atskiri modelių elementai, tiek ir bendras vaizdas. Kadangi mano kolekcijoje didžiąją dalį sudaro riterių kariuomenė bei įvairiausia technika, šis Chaoso vežimas man labai pravers pildant blogio gretas. Šis rinkinys yra ganėtinai turtingas naujų elementų, o visos senesnės detalės irgi yra labai vertingos savo kūrybos projektuose, visą detalių sąrašą rasite BL duomenų bazėje.

34

Kadangi rinkinys nėra labai didelis, nustebau pamatęs sunumeruotas instrukcijų knygeles, o tai nurodo, kad ir detalių maišeliai irgi buvo sunumeruoti, bet deja tai pastebėjau tik vėliau, galėčiau sutaupyti laiko konstruojant modelį, tad visad būkite atidūs. Instrukcijas galite rasti oficialioje Lego instrukcijų taupyklėje.

35

Kaip buvau minėjęs šiek tiek anksčiau, rinkinyje yra lipdukų. Kartas nuo karto pasinaudoju jų pagalba kaip nors pagyvinti surinktą modelį, bet pamaniau, kad šiam kartui to nereikės, nes modelis ir taip atrodo simpatiškas.  Be to paskutiniu metu man vis prasčiau sekasi idealiai užklijuoti lipdukus iš pirmo karto, o gaišti dėl to laiką, kad paskui juos nuimti – dvigubas darbas. Kaip ir po kiekvieno rinkinio surinkimo, pasitikrinu kas gi liko iš atsarginių elementų, jų nuotrauką pamatysite čia. Taip pat pasidairykite per mūsų galeriją – pamatysite ir kitas rinkinio nuotraukas didesnėje raiškoje. O šiam kartui atsisveikiname su Jumis.

33