71010 Minifigures Series 14 apžvalga

Sveiki draugai. Atėjo šventė ir į mūsų kiemą. Pirmiausiai norėčiau padėkoti mūsų klubo nariui Aleksui už suteiktą galimybę nufotografuoti jo 14-os serijos figūrėlių kolekciją. Nežiūrint į tai, kad ši serija buvo ypatinga tuo, kad visi be išimties žmogeliai buvo smagūs, pačiam visos kolekcijos surinkti nepavyko.

titulinis

Pradėkime tikriausiai nuo pagrindinės šios serijos informacijos: laidos metai – 2015, rinkinio numeris bei pavadinimas – 71010/Collectible Minifigures Series 14, žmogelių kiekis – 1, visoje kolekcijoje – 16, vieno pakelio svoris – 13 gramų, kartu su veikėjų sąrašų yra instrukcija sudėtingiems žmogeliams surinkti, RMK – 2,99 €.

Tai tikriausiai pirmoji figūrėlių kolekcija iš kurios norėčiau turėti kiekvieną žmogelį, nes visi jie yra labai simpatiški ir skirtingai pritaikomi įvairiuose žaidimo etapuose. Maža to, visos jos yra aktyvuojamos Minifigures Online žaidime – kitaip tariant gauname ir realią figūrėlę ir virtualų jos modelį. Ką gi, manau apžvalgą pradėsiu abėcėlės tvarka ir pirmoji figūrėlė pas mus bus Banshee – verkiantis vaiduoklis.

Banshee1

Šioje serijoje pirmą kart teko išvysti ypatingos formos kojas – jei šią detalę galima taip pavadinti, tai tarsi kažkoks sūkurys susijungęs su žmogelio liemeniu. Visos šios figūrėlės detalės yra unikalios ir pasirodė tik šiais metais. Žmogelio liemuo yra papuoštas iš abiejų pusių, veidelis yra tik iš vienos pusės, o plaukai yra šiek tiek permatomi – tokie lyg iš vandens padaryti.

Fly-monster1

Sekančia pagal eiliškumą eina Fly monster – musė pabaisa. Labai įdomi figūrėlė ir labai primenantį vieną kino personažą, kuris iš žmogaus virto panašia būtybe. Žmogelis yra daugiausiai juodos spalvos, liemens priekis papuoštas vabzdžio šarvais, taip pat iš kairės pusės yra vos matomi žali pūkeliai. Labai krinta į akis dideli raudoni žnybtuvai. Iš už nugaros matosi skaidrūs musės sparnai. Bet labiausiai traukiančiu žvilgsnį elementu yra neįprasta galva su skaidriomis didelėmis akimis. Daugiau žmogelių nuotraukų žiūrėkite mūsų Flickr galerijoje.

Gargoyle1

Po vienos pabaisos eilėje laukia kita, nežinau kaip šis padaras vadinasi lietuviškai, bet angliškai jį vadina – Gargoyle. Čia toks akmeninis pastatų papuošimas, kuris kaip sargybinis tupi ant stogo krašto. Visas jo kūnelis papuoštas akmens tekstūra, kai kur matosi ir skilinėjimai. Vietoj peruko šis padaras turi “kepurę” su ausimis bei ragais. Už nugaros gerai matosi išvaizdūs sparnai. Tai yra vienintelė šios kolekcijos figūrėlė su trumpomis kojomis.

Monster-Rocker1

Ne visi monstrai yra baisūs. Kaip to įrodymas ši smagi muzikali pabaisa – Monster Rocker. Tikriausiai ne man vienam ši figūrėlė primena anksčiau matytą Frankinšteino personažą. Žmogelis yra papuoštas kaip sunkaus roko atstovas su džinsų bei metalinių dalių puošmenomis. Visokios grandinėlės bei užrašai.

Monster-Scientist1

Yra tikimybė, kad prieš tai aprašytas veikėjas kažkaip yra susietas su šiuo pamišusiu daktaru, nors tai tik mano vizija. Susipažinkite, tai yra – Monster Scientist. Šiaip gal ir ne toks jis baisus, man labiau panašus vis dėl to į kvanktelėjusį mokslininką, nei kažkokį piktadarį. Esminiu šios figūrėlės aksesuaru laikyčiau prailgintą galvą – matyt labai daug košės galvoje turi. Gauruoti plaukai eina aplink galvą. O priekyje šarmo priduoda pro akinius susipynusios akys. Visa kita manyčiau mes jau esame kažkur matę.

Plant-Monster1

Sekantis pas mus žmogelis su augalo kostiumu – Plant Monster. Kodėl būtent šis veikėjas yra klasifikuojamas kaip pabaisa man sunku pasakyti, pagal mane tai laibai mielas žmogelis su labai smagia kepure. Visas žmogelio liemuo bei kojos yra papuošti lianomis, rankose jis turi tam tikrus čiuptuvus, kurie yra tarsi rankų pratęsimas. Ir žinoma išsigandęs veidelis nusako, kad kažkas prieš jo valią pavertė jį į šią pabaisą.

Skeleton-Guy1

Labai tinkantis Helovino dvasiai žmogelis pasipuošęs skeleto kostiumu – Skeleton Guy. Labai patiko papuošimo elementai kiek ant rankų ir kojų, tiek ir veidelio – nes labai gerai matyt, kad žmogelis dėvi kaukę. Rankoje veikėjas turi moliūgo formos indelį į kurį matyt renka šventines vaišias.

Spectre1

Dar vienas personažas su sūkurio formos kojomis – Spectre. Šis vaiduoklis išsiskiria iš minios su savo šviečiančiu tamsoje veideliu. Taip pat turi įdomų medžiaginį apvalkalą. Rankose jis turi grandinę – matyt kadaise buvo prirakintas, taip ir liko su įkalinimo elementu. 

Spider-Lady1

Taip pat išskirtiniais rūbeliais puošiasi ir ši dama. Man asmeniškai ji labai primena grafo vampyro žmoną, bet originalus pavadinimas viską suvelia – Spider Lady. Bet gal būt yra tame šiek tiek tiesos, nes visą figūrėlę puošia voratinklio tekstūra bei kai kur matosi maži baltos spalvos voriukai. Rankoje šį veikėja taip pat laiko didelį raudoną vorą, tai gal vis dėl to sutiksiu su originaliu pavadinimu.

Square-Foot1

Gauruotasis pabaisa – Square Foot labai primena anksčiau matytą šiaurės bigfutą su ledais ant pagaliuko. Šis gi skiriasi savo spalva bei aksesuaru rankoje, šį kartą tai fotoaparatas. Ar pabaisa išvyksta turistauti, ar šį įrenginį pamiršo išsigandęs keliautojas, sunku pasakyti. Pagrindinė šios pabaisos puošmena yra uždedama vietoj galvos detalė, kuri atlieka kiek galvos vaidmenį, tiek ir viso kūno plaukotumą.

Tiger-Woman1

Tai tikriausiai viena iš man labiausiai patikusių figūrėlių – moteris tigrė. Šičia pavadinimas angliškai visiškai nesiskiria – Tiger Woman. Labai gražiai atrodo žmogelio papuošimai – dryžiai eina nuo pat kojų ir baigiasi ant veidelio. Tigrė kaip ir priklauso visoms katėms turi uodegą kuri tvirtinasi tarp liemens ir kojų detalių. Kaip jau pastebėjote iš plaukų kiša mielos ausytės, bet neapsigaukite, nes tigrė apsiginklavusi juodu botagu.

Wacky-Witch1

Dar viena smagi moteriškė šioje serijoje yra patrakusi ragana – Wacky Witch, kuri apsiginklavo skraidančia šluota bei turi patikimą pagalbininką – juodą katiną. Ganėtinai raiškūs rūbai bei odos spalva priduoda šiam personažui tam tikro šarmo. Tačiau šiek tiek atbaido viena išsikišusi dantis bei didelis spuogas. Visi raganos rūbai yra užlopyti skirtingų spalvų lopais. Ragana dėvi sijoną po kuriuo slepiasi dryžuotos pėdkelnės. Plaukų bei kepurės elementai yra sujungti į vieną.

Wolf-Guy1

Vilkolakis (aka Wolf Guy) yra mano mėgstamiausia šios serijos figūrėlė ir kažkodėl ji yra laikoma viena iš retesniu – visą laiką man taip nesiseka. Kai tik pasirodė pirmi šios serijos paveikslėliai, pasižiūrėjęs į šią pabaisą kažkodėl iškarto prisiminiau medkirtį iš 5-os serijos. Ir ne šiaip sau – matyt vilkolakis yra aukščiau minėto žmogelio evoliucionavusi rūšis. Šis žmogelis dėvi sudraskytus rūbus ir rankoje laiko ilgą kaulą. Taip pat, kaip ir moteris tigrė už jo nugaros slepiasi uodega, kuri beje yra pagaminta iš tam tikros gumos, kuri matyt apsaugo detalę nuo netikėtos žalos.

Zombie-Businessman1

Koks pabaisų būrys be zombių. Šioje serijoje jų net 3. Pirmasis yra verslininkas – Zombie Businessman. Man kažkodėl labai primenantis Superman veikėją Clark Kent. Bet tai vėl gi yra tik mano vaizduotė, tai eilinis ofiso darbuotojas, kuris atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku, matyt kai prasidėjo zombių apokalipsė. Šis žmogelis turi labai detalizuotą skylėmis kostiumą, rankose turi juodą lagaminą bei laikraštį.

Zombie-Cheerleader1

Sekantis šios serijos zombis – palaikomo komandos šokėja (aka Zombie Cheerleader). Ganėtinai netikėta figūrėlė ir manau labai vertinama fanų, kurie kolekcionuoja panašaus pobūdžio žmogelius. Tačiau šiek tiek vaizdą gadina ant marškinėlių užrašyta Z raidė, kuri tarsi nulėmė zombių atsiradimą. Kaip ir kiekvieno numirėlio šios šokėjos rūbai yra šiek tiek apgadinti kas žinoma priduoda tam tikro žavesio.

Zombie-Pirate1

Paskutinė šios serijos figūrėlė – zombis piratas (Zombie Pirate), o gal net ir kapitonas sprendžiant iš kepurės. Manau čia labai praverstu ir nudvėsusi papūga. Tačiau pagrindinis šios figūros aksesuaras yra didžiulis kardas, kuris iškarto išduoda savo savininką. Kaip ir kiekvienas kapitonas, šis yra vienakojis, kita yra pagaminta iš kokybiško medžio…t.y. plastiko. Man labai patiko kapitono viršutiniai rūbai – ganėtai detaliai realizuoti. Kaip matote kapitonas yra apsirišęs vieną akį bei pilką barzdą.

Šiam kartui tiek gerbiamieji skaitytojai. Kaip ir minėjau, daugiau nuotraukų rasite mūsų Flickr galerijoje. Taip pat jos yra didesnės raiškos, tad galėsite pamatyti visas smulkmenas, kurios yra pavaizduotos ant šių smagių žmogelių. Labai tikiuosi, kad sekančios figūrėlių serijos bus tokios pat smagios bei unikalios. Sekite mus Facebook paskyroje ir iki susimatymo.