71286 Knight Rider

Pagaliau išaušo… tai yra sutemo… na nesvarbu… Pagaliau susidėliojau visus elementus, taip eilinį kartą teko papurtyti piniginę, bet toks jau mūsų hobis, pastoviai reikalaujantis finansavimo. Kaip pamenate, praeitoje apžvalgoje buvau minėjęs, kad tenka rinkinius krapštyti vien dėl reikalingų detalių – taigi atėjo metas parodyti dėl ko visa tai buvo daroma. Kažkada Amazon portale teko įsigyti ganėtinai kultinį rinkinuką. Jau seniai buvau jį nusižiūrėjęs, bet vis netiko kaina.  Bet būna ir mūsų gatvėje šventė, nors  šiomis dienomis kaina dar labiau nukrito.

1

Jūsų dėmesiui pristatau Knight Rider rinkinį iš Lego Dimensions serijos. Šie rinkiniai žinoma labiau aktualūs konsolinio žaidimo turėtojams, tačiau niekas nedraudžia jo įsigyti ir mums… nors kartais vis pagalvoju apie konsolės įsigijimą, nes žaidimas nors ir nebėra toliau vystomas yra tiesiog žaibiškas. Bet šiandien ne apie tai. Pradėkime mūsų susipažinimą nuo pagrindinės informacijos: rinkinio numeris bei pavadinimas – 71286 / Knight Rider, elementų skaičius – 51, žmogelių kiekis – 1, bendras rinkinio svoris – 72 g, dėžutės išmatavimai – 170 x 190 x 50 mm, RMK – 14,99 €. Jei pamenate, prieš tai į apžvalgą patekęs rinkinys kainavo lygiai tiek pat, bet elementų buvo kur kas daugiau – štai jums ir pirmas panašumas.

Dar vienas panašumas yra tame, kad abu šie rinkiniai yra pagaminti pagal licencijas. Visi Speed Champions serijos rinkiniai yra tam tikros realių automobilių replikos – licencijos reikia tų mašinų gamintojams. Šis gi rinkinys yra dedikuojamas kadaise gyvavusiam Knight Rider serialui apie išmanią mašiną ir jos narsųjį pilotą. Tai buvo mano vaikystės fantastika. Galėjau tą serialą žiūrėti iš dienos į dieną, dabar gi liko geri prisiminimai ir toks rinkinys tiesiog must have.

2

Šios serijos rinkinių dėžutės yra gan keistos formos. Dabar tikriausiai ir nenustebtume, nes dar seniau teko matyti ir specifinius įpakavimus iš Legends of Chima serijos, paskiau Nexo Knights pradėjo leisti plokščias dėžutes – bet kai serija vos pasirodė, atrodė keista ir naujoviška žinoma. Tačiau ne viskas taip gražu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tokios formos dėžutes brangiau transportuoti iš užsienio. Galima žinoma užlenkti viršutinę dėžutės dalį, bet tuo pačiu rizikuojame sugadinti įpakavimą. Kaip ir kituose Lego rinkiniuose titulinėje dėžutės pusėje parodytas visas rinkinys, o galinėje tam tikros funkcijos. Šiuose gi rinkiniuose yra konstruojami 3  skirtingi (nors ir labai panašūs) modeliai. Visi jie yra pavaizduoti galinėje dėžutės pusėje. Nuo žaidimo versijos šie modeliai šiek tiek skiriasi ir dėl to šiek tiek apmaudu, nes žaidime pavaizduoti modeliai atrodo kur kas įspūdingiau, be to su visais jais gali sąveikauti žmogelis.

3

Porą žodžių norėjau paminėti ir apie instrukcijų bukletą – tai nėra konstravimo vedlys. Deja, bet visi dėliojimo žingsniai prieinami tik virtualioje aplinkoje. Čia gi nurodoma kaip pajungti žmogelį prie interaktyvios stotelės ir aktyvinti žaidime esančią modelių instrukciją. Tačiau visi nuskriaustieji Lego fanai, kurie neturi tokios galimybės privertė (išprašė?) gamintojus paviešinti instrukcijas jų puslapyje. Dabar visos Lego Dimensions instrukcijos prieinamos čia. Tiesiog suvedate jums reikiamo rinkinio numerį ir džiaugiatės skaitmeninėmis instrukcijomis – tuo pačiu tausojate mūsų gamtą. Reikia gi pradėti nuo mažo.

6

Šitaip atrodo visas rinkinys. Už ~15 € tiesą sakant net neverta pirkti. Nors į kainą galime įskaičiuoti licenciją ir žinoma nepamirštamus žaidimo įspūdžius. Kiekvienas modelis yra perkeliamas į virtualią aplinką šiuo atveju geltonų diskų dėka. Šiuose diskuose randasi tam tikros mikroschemos kuriuos aktyvina konkrečius modelius žaidimo erdvėje. Detalių atžvilgių – menkas kolekcijos papildymas. Tačiau visuose Dimensions rinkiniuose yra unikalūs žmogeliai, dėl kurių dažniausiai ir perkami šie rinkiniai. Taip pat reiktų stebėti kainų kaitas ir nepražiopsoti geros nuolaidos. Pagrindinis šio rinkinio modelis yra išmanusis automobilis KITT, pavadinimas kurio verčiasi kaip Knight Industries Two Thousand. Taip pat nepamirškime ir narsiojo piloto Michael Knight, kurį suvaidino daugumai žinomas aktorius David Hasselhoff.

7

Antrasis šio rinkinio modelis kaip suprantu yra išmanusis vilkikas. Tiesą pasakius nepamenu ar šis modelis irgi dalyvavo seriale. Kaip ten bebūtu modelis atrodo gan agresyviai bet tuo pačiu ir stilingai. Visad žavėjausi, kaip modelių dizaineriai parenka kaladėles, kad iš tų pačių elementų gautųsi vis kitas modelis ir tuo pačiu atrodytu padoriai.

8

Trečiasis ir paskutinis rinkinio modelis yra ateities kosminis naikintuvas, bent jau man taip atrodo, nes žaidime šis orlaivis turi galingas patrankas. Tik ką surinkus šį modelį pamaniau, kad ir Batman’ui visai patiktu šis skraidantis aparatas.

9

Dabar porą žodžių apie figūrėlę. Kaip ir dera, tokio kainos kategorijos… ir aplamai Lego produkcijai žmogelis pagamintas itin kokybiškai. Visos spalvos sodrios, nesimato jokių broko žymių. Žmogelio liemens elementas papuoštas stilinga odine striuke bei raudonos spalvos megztiniu. Papuošimai yra iš abiejų pusių – tai galite pamatyti mūsų Flickr galerijoje. Taip pat žmogelis turi dvi veido išraiškas ir ganėtinai retą šukuosenos elementą, kuris būtent tokios spalvos pasitaiko dar 5 rinkiniuose.

15

O štai ir papildymas. Mažasis KITT atrodo gan simpatiškai, tačiau nesolidžiai, be to žmogeliui jis yra per mažas. Tad šiam rinkiniui, o tai yra jo žmogeliui buvo nuspręsta surinkti kažką išties smagaus. Kaip matote iš nuotraukos, tai yra žmogeliui pritaikytas visavertė KITT replika. Na išskyrus visus techninius gabumus, kuriuos galėjome stebėti gaudynių metu. Šis modelis nėra mano meistriškumo vaisius, tai yra vieno talentingo fano (hachiroku24) sukurtas modelis, kurio video instrukcijomis jis pasidalino savo Youtube paskyroje. Instrukcija nėra itin patogi, bet esant dideliam norui viskas įveikiama. Kadangi juodos spalvos didžiųjų arkų neturėjau, reikėjo užsisakyti Bugatti Chiron rinkinį kaip elementų donorą. Visą kitą pasisekė susirasti savo kaladėlių kolekcijoje.